CandyCane pisze:Kitaj pisze: Nie chce tutaj uderzać w użytkowników mniejszych jednostek ale już nie jedna osoba się podniecała ze kupili 1.6 bo mało pali a po pół roku żałuje ze nie wybrałem 1.8 czy 2.0 bo pali litr więcej ale przynajmniej jest czym jechać i wyprzedzać
danieldeni20, bawi mnie od samego początku swoimi "słyszałem", "ktoś coś komuś", ale i Ty Kitaj, bój się Boga
Nie stanę murem za swoim silnikiem, ale nie powiesz mi też że nie ma czym wyprzedzać.
Nie jeździmy naszymi autami na tor, a na drogach publicznych, w dodatku naszych, - polskich, więcej dodałbym techniki w wyprzedzaniu niż kucyków.
Między 1.6, a 1.8 nie zobaczyłem praktycznie żadnej różnicy. Pewnie ze stoperem w ręku dopiero coś widać. O 2óch litrach znów nie opowiadaj że zejde poniżej 7litrów/100km w cyklu mieszanym. Dodając różnice litra, bądź dwoch uzbiera się nam za to spora różnica kosztów.
Wg. mnie 1.6 czy 1.8 jest idealnym rozwiązaniem dla tych którzy chcą benzyne, ale nie lubią LPG.
Trochę porozmawiałem z ludźmi na innych forach wiec tak to przenoszę jako słyszałem.A co do odczuć różnicy między 100 a 125 to chyba jesteś śmieszny bo te 1.8 jakieś albo zajechane albo miałeś Ciężką przyczepkę bo to co najmniej komiczne ;D Ja nic nie opowiadałem o 7l/100 i nie mam pojęcia o czym piszesz