Wyszukiwarka nie znalazła takiego tematu więc go zakładam.
Zainteresował mnie temat modelarstwa i przymierzam się do zakupu modelu ciężarówki
Inspiracją jest ten gość http://www.youtube.com/watch?v=jTQaOBcB ... ure=relmfu w reszcie jego filmików pokazuje poszczególne etapy składania takiego modelu
Może jest ktoś na forum kto interesuję się modelarstwem?
Co o tym sądzicie?
Danielek., sprawa jest super ale wymaga kupę cierpliwości ... i daje bardzo duuuuużo satysfakcji ... sam zacząłem się tym interesować jakiś czas temu dla odcięcia się od szarości ... niestety w czasie przeprowadzki z pierwszego modelu została sama naczepa a z drugiego jeszcze nie skończonego zniknęła rama a poniżej zdjęcia naczepy i ostatniego projektu pełna amatorka ale ja jestem z siebie zadowolony
“Z jaką maksymalną prędkością można przejechać ten zakręt? Z każdą…” (Sobiesław Zasada)
Kuri22, Kupuj niebieską Scanie albo Actrosa do tej naczepy
Wiem o tym że to wymaga cierpliwości i nie chciał bym tego złożyć jednego wieczoru tylko dopracować do ideału
Danielek., jest w planach w komplecie do naczepy było jeszcze Subaru ale też w czasie przeprowadzki odjechało do motoryzacyjnego nieba tylko już kalkomani nie będzie do naczepy ...
“Z jaką maksymalną prędkością można przejechać ten zakręt? Z każdą…” (Sobiesław Zasada)
Kalkomanie można zrobić. Trzeba wziąć papier kredowy, gumę arabską (klej, rozpuszcza się w wodzie) i lakier bezbarwny. Ja robiłem tak, że smarowałem papier klejem i czekałem, aż wyschnie. Potem na to leciał lakier bezbarwny, drukowałem sobie wzory na drukarce i na to znowu lakier bezbarwny (żeby woda nie rozpuściła tuszu). Kilka modeli samolotów miało takie moje kalki i dawało radę. Efekt odbiegał od fabrycznych, ale napisy eksploatacyjne, drobne znaczki itp. były ok.
Ja tam kiedyś dłubałem modele samolotów, a teraz mam 2 na "warsztacie": 1:10 RC Tamiya TT-01 do driftu i białe Toledo 1L 1:1 do rekonstrukcji Na to drugie niestety brak czasu i kasy.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ