Proszę o pomoc. Chyba mój Tolek chce mi coś powiedzieć. Otwierając samochód wszystkie lampki oświetlenia standardowo się zapalają po zamknięciu lub odpaleniu gasną.
U mnie od jakiegoś czasu występuje jeszcze jedno zjawisko którego nie mogę rozgryźć. Otóż raz na jakiś czas otwierając samochód (zazwyczaj z pilota) i otwierając drzwi, oświetlenie w samochodzie co jakiś czas mignie. (przygaśnie na pół sekundy). Dawniej sporadycznie teraz coraz częściej. Miał ktoś już taki przypadek?
Ostatnio zmieniony 13 sie 2012, 16:12 przez SebaR, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem tak jak przy wyminaie modułu komfortu, cos zle podłączali w serwisie to miałem miganie. Po ponownym pojechaniu stwierdzili ze plus był słaby poprawili i juz nie migało. Także moze cos ci sie dzieje z modułem komforu ale to niekoniecznie musi byc to
http://www.rbauto.eu
POLECAM
Było Toledo ALH 165/350NM
Było S1 -180/400 NM
Jest Toledo 2.3 AGZ 150
Tak, łącznie z bagażnikiem. Słychać tykanie przekaźnika. Dodam że po uruchomieniu silnika i krótkiej jeździe zjawisko ustępuje. Można by rzec że pojawia się tylko rano przed uruchomieniem samochodu do drogi. Podejrzewałem iż może być to akumulator, bo dość słaby, ale wszystkie inne elementy elektryczne czy też elektroniczne działają bezproblemowo. Podejrzewam też iż może coś być z modułem komfortu.