U mnie właśnie też jest problem z delikatnym parowanie tylnej blendy. Konkretnie dzieje się tak w miejscu świateł cofania i tez mi się "zadymiły" będę musiał któregoś dnia się za to zabrać i zobaczyć chociaż nie widzę z zewnątrz pęknięć.
A czy np po zdjęciu blendy jest jakaś możliwość jej rozmontowania i np zregenerowania tych "zadymionych" świateł?
U mnie po dokładniejszym zbadaniu okazało się,że odblaski od wstecznego w paru miejscach się delikatnie złuszczyły wiec płukanie nic nie da (pewnie jeszcze dodatkowo by złuszczyło odbłyśnik. Myślę jednak też nad lampami tylnymi,żeby zdemontować i je przeczyścić. Muszę tylko znaleźć ewentualnie manual jak się je demontuje
Witam, mam pytanie: da się jakoś rozkleić blendę tak aby można było ją umyć dokładnie od środka? Lampa stała się nieszczelna, wlewała się woda i lampa teraz wygląda paskudnie. Chce ją obsilikonować po bokach żeby wody nie puszczała ale problem w środku będzie występować. Próbowałem płukania płynem do naczyń itp i bez rezultatu. A nowa blenda to 600zł więc chciałbym uratować swoją