lukogi, ja bylem w Tucepi, pogoda rzeczywiscie tak jak piszesz - rewelacja.
marek_igor, ale ja jade od zwardonia przez cadce do ziliny i ta droga jest lipna, przez czeski cieszyn do cadcy tez rewelacji nie ma. cb nie mam i ani razu nie mialem potrzeby uzycia co nie znaczy ze jest nie potrzebne:) w koncu se kupie i tak.
a co do auta - 2,5kkm bez problemu, przy pełnym bagażniku i 4 osobach powiem szczerze, ze nie poczulem jakos znacznego wzrostu spalania, srednie wyszło 5,7 przy jezdzie autostrada 140 z tempomatem. mimo obciążenia asv po programie dawał rady przy wyprzedzaniu:) klimy nie używałem ale jakoś przeżyłem. nie widzialem ani jednego toledo za granicą;P
Witam. W zeszłym roku bylismy w Hiszpanii. Trasa Liverpool-L'Estartit około 1800 km zajęło nam to około 23 godzin. Z małym dzieckiem i z przerwami na lekkie spanie. Moja żona jeszcze wtedy nie jezdziła za dużo samochodem. Jazda w wiekszosci przez Francję, fantastycznymi autostradami. Fantastycznymi bo całkowicie pustymi. Niestety koszt to okolo 70 euro. Powrót po przespanej nocy to już "tylko" 20 godzin.
W tym roku bylismy w Polsce. To około 1960 km. Pierwszy raz używalismy Tunelu pod kanalem. Zwykle był to prom. Duża oszczędność czasu. Podróż powrotna z Polski to 21 godzin.
wczoraj wróciłem do Polski. Podczas nocnej jazdy musiałem sobie plaskacze walic bo oczka sie kleiły.jechaliśmy ok 19h z przerwami na drobną drzemke i krótkie zwiedzaniw Wiednia. Wjeżdzamy do Polski a tu 12 stopni i deszcz . Tolek spisał sie na medal przy 4 osobach i pełnym bagażniku średnio 9,5 l/100km z klimą non stop. Polecam wszystkim Chorwacje ceny prawie jak w Polsce a pogoda pewna lazurowe morze z ciepłą wodą. Jedyny minus to słabe piwa ale po 3 juz smakowały jak polskie:p