Witam.
Mam to samo w Tolku III. Pojechałem do mechanika i powiedział mi ze microswitch padł, i trzeba kupić cała "eske" bo samego swtcha sie nie kupi. Koszt nowej eski - ponad 500 zł. Używanej nie polecał- może sie zdarzyć ze tez ma uszkodzony microswitch i wtedy d...a.
Czy ktoś miał podobny problem i poradził sobie z nim w inny sposób niż kupno nowej eski?
Panowie pomocy!!! Nie mogę otworzyć bagażnika. Zamek nie działa (kluczyk wchodzi tylko do połowy) a z pilota nie chce się otworzyć - słychać siłownik tak jak zawsze kiedy się otwierał, natomiast po złapaniu za klamkę okazuje się że bagażnik jest nadal zamknięty. Co mogło się stać? Czy można jakoś awaryjnie otworzyć bagażnik od środka?? Czy jest jakiś sposób, żeby przeczyścić zamek bez jego demontowania? Proszę o pomoc.
Od środka otwórz. Potem odkręć osłone klapy z tyłu. I tam masz takie cięgno . Na końcu ma ono plastik . Ten plastkich się wypina z uchwytu i przekręć go kilka razy z 5x o 360 stopni . Potem wepnij go do uchwytu. I zamknij klape. Jak się nie otworzy to powtórz czynność. Ja miałem to samo. Siłowniki wszystko pracowało a uchwyt chodził tak jakby bagażnik był zablokowany. Po tym zabiegu jest wszystko ok.