Przy zmianie na 2.0 16v zdaje mi się, że wszystko pasuje, tylko osprzęt nie wiem czy jest na tym samym pasku. A co do vr6 to nie wiem czy różnią się mocowania itd. Za długo w vagach nie siedze już . W oplu bym Ci powiedział . Może ktoś się dopisze .
Centek15, Jak zmieniasz na 2.0 16V to co do hamulców wystarczą wydajniejsze klocki i lepszy płyn a zawieszenie żeby było sprawne ewentualnie sprężyny progresywne A VR6 to temat na osobny wątek
Witajcie!
Otóż myśle nad wirusem do mojego Tolka i chciałbym się dowiedziec czy warto. Przejechane mam 230000, przebieg autentyczny sprawdzony procanem. Dużo osób mi odradza, bo mówią że pada ERG i sprzegło itp ale jednak chciałbym troszeczke podnieść moc tak na chociaz 135km. Co o tym sądzicie? I czy zna ktoś z podkarpacia jakiś konkretny warsztat co się tym zajmuje? O czy mwarto wiedzieć przed i po? Z góry dzięki za odpowiedzi.
"Tylko ciężko pracując, można mieć to co się chce"
Sprzęgło jak w dobrej kondycji to spokojnie na te twoje 135 KM starczy. U mnie jest 137 auto nie zawsze ma lekko i sprzęgło żyje. Więc spokojnie możesz program pakować z resztą i tak podczas wirusowania auta tunerzy sami stwierdzą czy się nadaje czy nie i co musisz przed tym zrobić w przypadku ewentualnych usterek.
Tak więc spokojnie program możesz robić
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
A Kto Ci mówił, albo gdzie przeczytałeś o tym EGR Ja też mam wirusa i jak na razie Tolek śmiga jak ta lala. Już nie jeden zrobił jak chciał zacwaniaczyć
Co do ERG to sam sie zastanawialem co to ma wspolnego z wirusem... Czyli zoabczymy teraz wyjazd na 2 miesiace a po powrocie udam sie do jakiegos poleconego warsztatu i zoabczymy co i jak
[ Dodano: 2012-08-14, 00:05 ]
Szymek08 pisze:A Kto Ci mówił, albo gdzie przeczytałeś o tym EGR Ja też mam wirusa i jak na razie Tolek śmiga jak ta lala. Już nie jeden zrobił jak chciał zacwaniaczyć
Dużo dał wirus w twoim AHF? Mamy taki sam silnik dlatego pytam? Troszke wiecej mocy sie przyda, bo jednak czasami przy wyprzedzaniu brakuje...
"Tylko ciężko pracując, można mieć to co się chce"