Witam po małej przerwie - zabrałem toledziaka na urlop w góry, turbo się jednak nie odmuliło - długa trasa nie pomogła. musze logi dynamiczne zrobić ale w polskim vagu nie da rady ich chyba zrobić???
Bo vag com - nie dział mi.
Więc tu moja prośba - ma ktoś działającego vag coma tak żebym mógł zrobić logi dynamiczne?
Wyczyszczona turbina, wymieniona grucha i wywala mi błąd
17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation
P1557 - 35-00 - -
Czy to ma związek z tym błędem?
01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)
Czujnik zespolony przyspieszenia poprzecznego G200
Już brakuje mi pomysłu
Błą 17965 mogę skasować, tego drugiego nie mogę.
lenio, nie trzeba, odpinasz kabelek od zaworu n109 na pompie wtryskowej i krecisz rozrusznikiem kilka sekund zeby rozprowadzil sie olej, silnik nie odpali z powodu odciecia paliwa.
Zauważyłem, że mam okopconą turbinę pomiędzy częścią zimną a gorącą. Ciężko tam dojść i wsadziłem telefon, żeby to nagrać: www.youtube.com/watch?v=tNB5zixUAYs Najlepiej widać w okolicach 27-30 sekundy filmu (nawet grucha jest okopcona).
Nigdy nie wyciągałem turbiny. Co to może być? Czy to jakieś uszczelnienie między turbiną a kolektorem wydechowym, czy coś w samej turbinie?
mam maly problem z moim tolkiem, mianowicie od dluzszego czau po przkroczeniu okolo 2200obr/min odcina mi turbine. wiec podlaczylem go pod kompa i pokazalo mi dwa bledy pierwszy 17965-cisnienie doladowania-przekroczona granica regulacji drugi blad to16485 po skasowaniu ten drugi juz sie nie pojawil. ale jazda jest bardzo uciazliwa takim autem. dodam ze wyszyscilem turbo, wymienilem wszystkie wezyki podcisnienia i wyczyscilem zawor n75 i nadal to samo sie dzieje:( proszy pilnie o pomoc.
pisze do Ciebie bo nie moge dodac zadnego tematu ani tez odpisac na temat zeby napisac co sie dzieje i poprosic o pomoc z gory dzieki za wyrozumialosc.jesli chcesz mige podeslac ci fitki jak turbo zostalo wyczyszczone.