damian9o pisze:Wycieków nie ma żadnych , stan caly czas ten sam . Z silnikiem nic sie nie dzieje pracuje caly czas tak jak wczesniej. Objaw wystepuje od 2 dni i to tylko rano gdy samochod stoi cala noc
U mnie kontrolka zapalała się dopiero gdy silnik rozgrzał się więc olej już nie był taki gęsty. U Ciebie jest odwrotnie. Nie należy tego bagatelizować ale mimo wszystko najpierw spróbuj sprawdzić ciśnienie oleju tak jak radzi kolega.
Witam
koledzy wczoraj zakupiłem toledo 1l 2.0 8v świeciły się kontrolki od oleju i wody pomyślałem wiec ze czujniki zakupiłem czujniki wymieniłem przeczyściłem styki a one nadal świecą czy jest ktoś kto się z tym uporał? dodam ze kontrolki raz na jakiś czas gasną (poziom oleju i płyn w chłodnicy jest)
oldzbak, a olej wlałeś zgodny ze specyfikacją producenta ? Pytanie również jaki czujnik oleju wymieniałeś, bo powinny być dwa. Czujnik ciśnienia i czujnik poziomu oleju...
wymieniłem czujnik przy filtrze i przy bloku silnika a olej wiem ze jest jakiś z orlena zalany jak mówiłem kupiłem go w piątek o 22 ze specyfikacja producenta tzn jaki
oldzbak, to znaczy taki jaki producent przewiduje dla danego silnika. Musi spełniać określone normy VW. Jest o tym napisane w instrukcji obsługi pojazdu
oldzbak, nie mam zielonego pojęcia, bo mam 1M i nie posiadam instrukcji obsługi Seata Toledo I. Zatem albo poszukaj na necie instrukcji albo zapytaj w ASO