bartekmk pisze:ja ostatnio wlałem pod korek (czyli ok 63 litry) zrobiłem 990km i jak pojechałem na stacje to zatankowalem do odbicia 49 czyli w baku było jeszcze 6 litrów, czyli spalanie ok 5.75 litra a na kompie 5.7 wiec jest prawie idealnie. przy 180 licznikowych spalanie chwilowe ok 9litrów, przy 150 licznikowych 7 a przy 120km/h 5l/100km. jestem zadowolony;]
bartekmk
A że tak spytam odnośnie litrażowania tolesława bo masz konto na motostat przez jakiś czas prowadziłeś tam swoje wozidełko a teraz nie
Takie dolewanie pod korek na jedno-, dwa trzy odbicia i liczenie albo patrzenie na komp co pokazuje to jest śmieszne przy tych statystykach na tej stronce
Moim zdaniem to jest za***ista sprawa jak ktoś kocha swój samochód to prowadzenie tych wpisów z tankowań to sama przyjemność i uciecha z obserwacji .
Dlatego pytam czemu nie prowadzisz tam już swojego autka ?
Ja od założenia podtlenku LPG wprowadzam dokładnie wszystko
I przejechałem już w tych statystykach 6835 km zużyłem 592 litry LPG o wartości 1625 złotych co daje 8,40 litra LPG na 100 km
A także na rozruch 56 litrów Pb 95 o wartości 317 złotych co daje 0,78 litra na 100 km
Koszt przejechania 100 km to 22.99 zł za LPG plus 4.43 zł za Pb czyli razem prawie 27,5 złoty