[1M] Krańcówka drzwi

Wszystko o elektryce w aucie
Awatar użytkownika
WOLF69
Forumowicz

[1M] Krańcówka drzwi

Post autor: WOLF69 »

kornat, Ten opis jest piekny, szukalem czegos takiego bo chce wymienic lusterko (Bylo rozpieprzone). Dzieki za wzutke i mozna by bylo to dac na jakis glowny temat pomocy czy cos takiego.
Pozdrawiam
http://www.5fantastic.pl/mojepliki Dokumenty-Motoryzacja

Moj Tolek http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1289

OSTATNI TEST SZYBKOSCI (20/07/12) NA TRASIE - 210 KM/H
a
airvolf

[1M] Krańcówka drzwi

Post autor: airvolf »

kolego jesli chodzi o krancówki drzwi w toledo to mozesz sie podpiąć w szaro niebieski przewód w module comfort kostka niebieska (moduł to czarna skrzyneczka pod kolumną kierowniczą dwie kostki podlączone) na tym przewodzie masz wszystkie 4 drzwi jest to przewod od lampki w kokpicie na którym pojawia sie impuls masy po otwarciu centralnego zamka lub po otwarciu drzwi kiedy lampka jest zgaszona. Druga opcja to kabelek który idzie do lampki u dołu drzwi, idą tam dwa przewody nie pamietam do którego sie podłączyć
musiał byś sprawdzić na którym przewodzie pojawia się masa przy otwarciu drzwi ale w ten sposób bedziesz mial tylko jedne drzwi --- drzwi kierowcy
B
Bambusek
Forumowicz

Sprawdzenie drzwi - VAG

Post autor: Bambusek »

Witam,
od dluzszego czasu borykam sie z klopotami z alarmem, mianowicie chodzi mi o wlacznie sie syreny alarmu po zamknieciu auta, nie dzieje sie to caly czas lecz najczesciej w dni deszczowe. Po krotce opisze problem.

Tak jak juz napisalem wlacz mi sie alarm jak zamkne samochod na raz z kluczyka, po uplywie ok 15 od momentu kiedy dioda przy ryglu zacznie migac. Jak zamkne samochod na dwa tzn kiedy bedzie zamkniety ale dioda nie bedzie migala jest wszystko ok! nie wiem jak to fachowo sie nazywa wiec opisalem po swojemu :)

nie wiem w cztm szukac problemu - mikrostyki w drzwiach?! czujnik ultradzwiekowy w lampce?!

Podwsietlenie drzwi mam wszystkie, raz mi sie zdazylo ze nie dzialalo w ogole wraz z podswietleniem wnetrza po otwarciu auta.

jesli macie jakies sugestie prosze o pisanie :)

Slyszalem ze idzie jakos sprawdzic drzwi Vagiem ale jak to juz nie wiem :D
46 MS --> 009 i 015 cos takiego tak? czy znacie jakies inne sposoby...

prosze o pomoc w miare mozliwosci :)
ODPOWIEDZ