do któregoś roku nie pokazywał l/h, a to co Tobie pokazuje podczas postoju to ostatnie chwilowe podczas jazdy. No chyba, że podczas postoju to chwilowe jakoś Ci się zmienia, to wtedy nie wiem
Tym co nie pokazuje w l/h mogą również sobie to sprawdzić. Wystarczy, że będziecie hamować biegami a następnie wciśniecie sprzęgło i Wam się wyświetli jakie macie spalanie na l/h fakt, faktem symbol na wyświetlaczu się nie zmieni.
Ja odkryłem to pierwszy raz to hamowałem biegami miałem 0.0 wcisnąłem sprzęgło i było 0.4 stanąłem na krzyżówce i po puszczeniu sprzęgła było nadal 0.4l/km Od jakiegoś czasu jeżdżę i sprawdzam. Przy włączonej klimie pokazuje 0.6-0.7L to chyba nie przekłamuje.
chwilowe spalanie podczas jazdy na wciśniętym sprzęgle zależy od prędkości panowie im szybciej będziemy jechać na wciśniętym sprzęgle to chwilowe spalanie będzie mniejsze bo auto mniej paliwa spaliło na 100 km .... więc tym co nie pokazuje l/h nic nie da jazda na sprzęgle
chwilowe spalanie podczas jazdy na wciśniętym sprzęgle zależy od prędkości panowie
Wg. mnie bedzie zalezalo od obrotow, a wg. opisu dziala tak, ze wciskajac sprzeglo komputer zmienia dawke paliwa, zeby zapopiegac szarpaniu obr silnika, uklad ten ma nawet swoja nazwe-niestety nie pamietam ;(
będzie zależało od prędkości bo zasysana dawka powietrza będzie większa i przepływomierz będzie podawał inną wartość zależną od prędkości a nie od obrotów bo obroty będą na tzw. luzie