zakup konsoli

Luźne gadki o wszystkim
m
mcsurf
Forumowicz

zakup konsoli

Post autor: mcsurf »

Witam.
Koledzy, zastanawiam się nad zakupem konsoli, która ma być tylko i wyłącznie dla mnie. Z racji wielkości pokoju z góry odpadają rozwiązania typu kintekt. Niestety nigdy nie miałem konsoli więc nie wiem na co zwrócić uwagę. W zależności od sklepu sprzedawcy polecają PS3 160 lub 320, ewentualnie XBOX 360.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, 2000r
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

zakup konsoli

Post autor: ilek8822 »

Dla laika trudny wybór, na x-boxa są niektóre inne gry niż na PS3. Mają niektóre gry na wyłączność i to troche boli. Na X masz forze, gears of war i mass efect np, a na PS3 god of war, Gran Turismo czy Uncharted.

Warto wiedzieć, że żeby grać przez neta na X-boxie trzeba opłacać jakiś tam roczny abonament, ale przynajmniej serwery nie wyrzucają jak na PS3 , na którym z kolei granie przez neta jest na free. PS3 ma w sobie przeglądarke internetową, a X-box nie, PS3 ma iple, x raczej nie, Pad od X jest dużo wygodniejszy od tego sony. Ogólnie jest duuuużo tego.

Już dawno nie siedze w branży konsol, ale wiem że dużo się zmieniło i trzebaby było zapytać jakiegoś ogarniętego sprzedawcę jak przedstawiają się różnice na chwilę obecną i samemu decydować co sie chce. No i zagrać na tym i na tym. Aha no i tak na koniec to obie konsole można przerobić by śmigać na piratach, ale wtedy granie przez neta odpada , a daje chyba najwiekszą frajde :)
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

zakup konsoli

Post autor: jakub_bb »

Ja kupiłem pół roku temu xboxa360 z kinectem i ciupie we wszystko co się da. Wiadomo są zwolennicy PS i X kiedyś miałem PS1 później PS2 a teraz X360, nie żałuje i polecam. No i zabawa z kinectem jest bez porównania do move który jest w PS.
Konsole mam przerobioną.

A obecnie zacząłem grać w Wiedźmina 2 :)
m
mcsurf
Forumowicz

zakup konsoli

Post autor: mcsurf »

no właśnie pierwszy mój wybór padł na X`a.. Jednak czytanie kolejnych opini i wysłuchiwanie sprzedawców zrobiło tylko mętlik w głowie.. Grać będę głównie sam i chyba bez użycia netu.. Jednak Sony przekonuje, że gdy będę miał zajęty komputer to będę miał właśnie przeglądarkę..
Ewentualnie w przyszłości jeśli zdecyduje się na dokupienie kontrolerów rucho to podobno X jest mniej precyzyjny jak twierdzą sprzedawcy, zaś do Sonego trzeba dokupić tyle ile osób chce grać..
W sonym nie można rozbudować dysków, w X`ie tak więc na początek starczył by i 4GB.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, 2000r
Awatar użytkownika
Maestro_86
Forumowicz

zakup konsoli

Post autor: Maestro_86 »

mcsurf, X polecam. Sam mam od ponad roku 360 Elite + dysk 120GB i jestem zadowolony choć ostatnie pół roku lezy nie używany to polecam na zimowe wieczory
Fuck false, true love, and enjoy life ! ;
Moja Seacina :) http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=4758
I Audiczka... http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=7432
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz

zakup konsoli

c
mcsurf pisze:podobno X jest mniej precyzyjny jak twierdzą sprzedawcy,

co za głupoty. sterowanie jest świetne i co ważne całym ciałem grasz a nie tylko kontrolerem ruchu. Tzn. jak podniesiesz nogę to podnosisz noge, schylisz się to się schylisz. Nawet słynny gest Kozakiewicza sie da pokazać :D:D:D:D
d
donki10
Forumowicz

zakup konsoli

Post autor: donki10 »

Ja mialem kiedys PS2 , pózniej PSP , a teraz PS3 , którego bym nie zamienil na zadnego XBOXA :)
W PS3 masz internet za free , przegladarke itp. a w Xboxie musisz wykupywac abonament czy cos takiego , który tani nie jest
Przed kupnem mojego PS3 gralem na XBOXIE u kuzyna , i szczerze mówiac mi nie przypadl do gustu
Pad w PS3 jest moim zdaniem lepszy niz w Xboxie , chociaz znam wiele osób które mysla inaczej , ale to Ty sam musisz wziasc w rece oby dwa i porównac :)
No i najwazniejszy plus PS3 - odtwarza plyty Blue ray :)
b
blazej25

zakup konsoli

Post autor: blazej25 »

1.5 roku temu stałem przed takim samym wyborem co ty i do takich wniosków doszedłem:
Pad od Xboxa jest super, wcześniej miałem styczność z ps1, ps2 i nie lubiłem tych padów.
Dużą rolę odgrywa dla mnie zużycie prądu, xbox pobiera max 130 W a PS więcej, być może wypuścili teraz jakieś nowsze modele... nie wiem nie sprawdzałem.
Dostęp do nowych gier jest znacznie łatwiejszy na xboxie, za 60zł byłem w stanie zakupić 3 dobre tytuły w wersji elektronicznej a wez teraz kup nową grę na PS ;D
Grafika na obu konsolach praktycznie identyczna, naoglądałem się wielu porównań i jeżeli są jakieś różnice to mało widoczne więc temat nie warty drążenia.
W PS niby ten blueray :) osobiście dla mnie zbędny gadzet bo do filmów mam inny sprzęt a gry czytam z dysku.
Gra w sieci faktycznie kosztuje, na początek dostajesz opcje założenia 3 kont z 1 miesiącem darmowego grania na każdym z kont. ( za roczny obonament dałem około 120zł)
W kwesti gier miałem swoje ulubione tzn Forza 3, Battlefield 2 BC2, Fifa WC 2010, CoD4 i mogę polecić każda.

Moja konsola to był SLIM 250 Gb w zestawie 2 pady i 3 gry (Halo 3 ODST, FORZA 3, Batman Lego) za to dałem 1220zł w listopadzie 2010 r Grałem dużo przez 7 miesięcy potem coraz mniej ze względu na brak czasu. W końcu postanowiłem sprzedać po roku bo taki sprzęt nie może się marnować. Ogólnie polecam jak masz czas na granie.
Awatar użytkownika
regii.kr
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

zakup konsoli

Post autor: regii.kr »

ja posiadam x-boxa i mam kinecta gram z dzieciakiem w kregle jest rewelka a jak pograsz w kinect sport to zakwasy masz na 100% :-P i gry tanie ;-) a co do odtwarzacza blu ray to lepiej zapodać osobny np. LG lub Sony z usb i internetem
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz

zakup konsoli

regii.kr, ja po pierwszym dniu z kinect sport przez 3 dni konsoli nie dotknalem :P zresztą moja dziewczyna też, tylko ona poszła krok dalej i zaczęła grać w fitness - 4 dni zakwasów :D
ODPOWIEDZ