No ja chciałem już coś na dłużej kupić a nie wymieniać co pół roku i szukać które radio lepsze
[ Dodano: 2012-05-02, 21:23 ] Poczytałem wiele tematów i zastanawiam się nad trzema radyjkami:
STABO XM3003e podobno to samo co president harry II z polepszonym ASC
i wyżej wymienionym przez kolegów:
Yosan pro 120
oraz Teddy
Szczepan, popatrz też na ceny:
Yosan pro 120 + Sirio Ml145 kosztuje 355zł + tuning SQ i modulacji nadawania 50zł (podswietlenie to juz tylko wymysl nabywcy wiec pomijam przy liczeniu kosztow)
STABO XM3003e 380zł + Sirio ML145 105zł
Teddy nie licze bo slyszalem bardzo niepochlebne opinie o nim
Jeśli moge coś polecić z anten to Sirio Turbo 800. Przerzuciłem przez siebie naprawde dużo anten, a w szczególności zależało mi na tym zeby to była magnesówka i niezbyt długa. Wszystkie Presidenty odpadają ze względu na zbyt wysoką cene względem jakości nadawania-odbioru i są zbyt popularne wśród złodziei. Sirio ma 200W mocy zysk +3 albo 4dB więc spokojnie wystarcza, dodatkowo jeszcze jest "łamana" przy samym magnesie co pomaga w otwieraniu klapy bez ściągania anteny i niezbyt długa bo 82cm.
piotrek148 pisze:A co myślicie o President Teddy ?? Jest to najtańszy President. Radio warte zainteresowania??
Na pewno można znaleźć coś lepszego w tej cenie. Akurat zacząłem szukać CB i wiem że nie polecają tego teddyego a wręcz uznają go za szumofon.
poczytaj jak chcesz ASC sobie nie radzi itp. itd. Za to polecają Yosana 120 pro bez automatycznej blokady szumów ale z RF-geinem i bardzo dobrymi filtrami.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???
damian1231795 pisze:Za to polecają Yosana 120 pro bez automatycznej blokady szumów ale z RF-geinem i bardzo dobrymi filtrami.
A czy Yosan 120 Pro i Lafayette Atena to dokładnie te same radia czy nie? Bo czytałem w necie różne opinie - że tak ..... i że nie. A różnica w cenie jest.