koledzy mam problem ,jestem tu nowy ,posiadam tolka 1,9tdi 110km asv i jak jest zimny i schodzi z 2000 obrotów to słychac w filtrze powietrza dziwne furkotanie kable podcisnienia wymieniłem turbo czyszczone juz niemam głowy do tego pomuzcie
Witam.
Ostatnio w swoim TDI-ku dosłuchałem się bardzo delikatnego rytmicznego pukania słyszalnego w tle ( takie głuche pukanie ??)
I zastanawiam się co to może być ?
napinacz paska mam do wymiany, wiem o tym bo rzegota ale jak przytrzymam go palcem to cichnie. A te delikatne głuche pukanie w tle słyszę niezależnie czy trzymam napinacz czy nie.
Wtam...
Jestem świerzo upieczony posiadaczek Toledo 1,8 125KM.
Auto kupiłem już z instalacją gazową BRC, ale nie pokoi mnie jeden problem. Mianowicie podczas przyśpieszania w zakresie obrotów 2500-3000 jest dziwne głuche buczenie z silnika, przed i po tym zakresie buczenia nie ma. Wiecie co to może być?? To coś poważnego, czy po prostu ten typ tak ma??
Też mam takie buczenie, ale od 900 do prawie 2000 i głębszym wciśnięciu gazu bo jak minimanie go wciskam to nie ma tego buczenia (jaby spadek mocy) a zmieniałeś coś w układzie wydechowym?
Piszę niezdarnie w pośpiechu
czego się bardzo tego wstydzę
proszę o wyrozumiałość
z góry SORKA