Tolek:^^:, zatem tak na chłopski rozum masz do rozebrania manetkę. Trzeba sprawdzić czy się nie wyrobiły blaszki/gumki - nie wiem co tam siedzi pod przyciskami
panowie a ja mam takie pytanko (bo nie wiem gdzie to napisać to pisze tu)
jak skalibrować komputer ze spalaniem. Bo średnie spalanie z reguły pokazuje mi o 0,5l/100km więcej niż pokazuje mi kalkulator pod dystrybutorem
i na postoju też pokazuje mi więcej l/h niż w VAGu
jakub_bb, nie wiem czy da się coś z tym zrobić , pewnie już ma tak być, że komp zaniża tą wartość. Bo zawsze każdy sobie dodaje do tego wyniku właśnie wspomniane przez ciebie pół litra.
Select-17 (instruments)-10 (Adaptacion)-blok 03 ,wartość domyślna to 100%. Można ją zmieniać co 5%. Zakres od 80-120 % skoro ci MFA zawyza to metoda prob i bledow odejmujesz po 5% i porownujesz z rzeczywistym
no to wychodzi na to, że nie mogę tego skalibrować
ale zawsze pod dystrybutorem jak licze spalanie to na mojej buzi maluje się uśmiech, że spalił jeszcze mniej niż komputer pokazywał
Witam, do niedawna mój komputer chodził idealnie, a od pewnego czasu pojawił się problem ze wskazywaniem spalania. Jeżeli jadę na trasie to wszystko jest ok, problem zaczyna się w korku. Chwilowe spalanie po prostu wariuje, raz wskazuje 0,9 , przy następnych światłach na biegu jałowym wskazuje 6,5 innym razem 11l i tak w kółko. Nnie wiem co o tym myśleć i gdzie może być błąd i jak go rozwiązać.
Jak zapalę silnik, to spalanie wzrasta samoczynnie i pokazuje jakieś chore wartości. Jak samochód jedzie to wskazuje raczej ok. Zauważyłem że problem jest na luzie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-06-01, 09:31 ] Oto zdjęcia z postoju w korku dziś rano