[1M] Montaż głośników w tylnej półce

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: jakub_bb »

Penny1, a ja Ci radzę zamiast pakować jakieś głośniki w półkę i zostaw tego suba w bagażniku, a skoro denerwuje Cię wyciąganie go za każdym razem gdy chcesz przewieźć rower to po prostu zainwestuj w bagażnik rowerowy :P
t
tomas26
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: tomas26 »

Penny1 ja jestem posiadaczem głośników w półce i efekt grania nawet fajny co do wygładu zobacz sam:
Obrazek
Obrazek
.Ja nie wycinałem dziur bo wcześniejszy właściciel zrobił .
s
spec
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: spec »

Jak dla mnie kiczowato wygląda.
Żeby głośnik grał dobrze musi być zabudowany w skrzyni a nie włożony tylko w otwór.
Jak brakuje Ci basu to zrób zabudowę na suba w bagażniku z boku (obok lampy i wtedy nie będziesz musiał wyciągać).
Dodatkowo dystanse pod głośniki i wygłuszenie drzwi.
Nie ilość ale jakość głośników się liczy.
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Post autor: ilek8822 »

Penny1 pisze:, ale jestem powiedzmy miłośnikiem dobrego dżwięku , to i w samochodzie " musi mi grać "

No sorry, ale sam sobie przeczysz. Jeśli jesteś miłośnikiem dobrego dźwięku to wiesz że głośniki w półce to złe rozwiązanie i tyle w temacie.

Sprzęt masz firmowo dobry (modeli nie podałeś) wiec jeśli cie nie zadowala, to, albo masz źle wygłuszone, lub Twoje wymagania ewoluowały. Pozatym piszesz że nic z tyłu nie słychać. Jako "znawca" powinieneś wiedzieć, że z przodu ma być słychać średnie i niskie tony, a bass ma sie nieść po aucie.

Zawsze możesz sobie kupić mały sub uzupełniający pasmo. Są wielkości pudełka od radia, a miejsca w bagaju jest pod dostatkiem w 1M .
ODPOWIEDZ