Danielek. pisze:lasti Dip biję go na głowę jeśli chodzi o cenę,wyczytałem że 1 puszka wystarczy na pomalowanie kołpaków '16 3 warstwami.
chyba jednego kołpaka 3 warstwami...
Danielek. pisze:Ja mam ochotę felgi tym zrobić
Felgi? Gumą? Proponuję Hammerite. Też jest w sprayu, też dobrze chroni, jest więcej kolorów i jest tańszy.
Miałem kiedyś Plasti Dip w łapach. Kolega sobie z UK przywiózł, bo szarpał w jakąś grę nałogowo i mu się uchwyt od pada wycierał. Zanurzał go w puszcze. W dotyku, jak taki gumowaty lakier strukturalny (może źle wymieszał), ale ciekawy wynalazek.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Odgrzejemy temat. Jako że na letnich felgach mam już sporo odprysków po moim malowaniu farbą, to przymierzam się do pryśnięcia ich w tym sezonie plasti dipem lub zamiennikiem z allegro plasti skin. Trochę poczytałem o tym ale chętnie wysłucham waszych doświadczeń o trwałości tej gumy i o wydajności. Czy 2 puszki na 4 felgi 15 starczy? I czy dokładać do oryginału czy zostać na spokojnie przy zamienniku.
Ostatnio oglądałem program 101 napraw i gość pomalował felgi sprayem 3 różnych producentów.Kupił Dupli-color plastilak i jeszcze jakiś za 29zł/400ml. pojeździł ponad miesiąc czasu i często mył auto na myjce. 1 miejsce dla Dupli-color 2 ten za 29zł a ostatnie plastilak.