damian1231795 pisze:U mnie dzieje się tak w okolicach 0*C a jak jest cieplej to jest wszystko w porządku ciekawe dlaczego?
Proste rozszerzalność cieplna cieczy i gazów

damian1231795 pisze:U mnie dzieje się tak w okolicach 0*C a jak jest cieplej to jest wszystko w porządku ciekawe dlaczego?

Maestro_86 pisze:szymekgd, Jak wykręcisz amorek ze zwrotnicy to nic nie musisz ustawiać. Wiem bo tak robiłem2 śruby bodajże klucz 24. Jakbyś odkręcił dolny sworzeń to tak bo jest chyba na otworach owalnych.
Nie wiem jakim cudem z rana tego nie przyuważyłem, w sumie do pracy już spóźniony byłem.
szymekgd pisze:Wymienilem wg.przytoczego linku, oczywiscie potrzebny byl klucz pneumatyczny, zastanawialem sie tez nad srubami w zwrotnicy, przeczytalem duzo sprzecznych opinii, ale na moj rozum to jeden otwor powinien byc zwykly, a druga owalny do regulacji geometrii, wymieniajac amory powinnismy ja ustawic, a innej mozliwosci regulacji (u mnie) nie ma.
Maestro_86 pisze:Z drugiej strony wymieniając amorki nie ma potrzeby wykręcać sworznia ze zwrotnicy bo i po co.
[/center]