Cześć,
Od pewnego czasu stale wyświetla mi się kontrolka poduszki - zarówno na desce rozdzielczej,(świeci na stałe) jak i mruga kontrolka "Airbag off" na konsoli środkowej. Po zczytaniu błędów - pokazała się informacja o błędzie 0589 - zapalnik poduszki powietrznej pasażera. Zapewne gdzieś nie ma prawidłowego styku.
Wiecie może gdzie szukać wtyczki?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2012-04-22, 14:08 ] Posprawdzałem dokładnie wszystkie wtyczki i połączenia. Niestety nic to nie dało - błąd poduszki wciąż wyskakuje. Jakieś kolejne sugestie?
swieci mi kontrolka od poduszek gdy tylko ja skasuje dalej sie zapala czysciclem kostki i dalej nic... wyskakuje blod uszkodzenie czujnika bocznego poduszki pasazera mialby ktos dostep do tego typu czujnika ?? SME IJ0909606E?? prosze o jakas pomoc z gory dzieki
No i wczoraj wyskoczył błąd poszuki. Po podpięciu Vag PL 4,9 pokazało błąd o numerze 65535. Błąd się dał skasować, lecz kontrolka poduszek nadal świeci.
Mam moduł 6Q0-909-605-A. Pozostaje mi chyba tylko wymiana. Czy moge go zastąpić nowszym modułem 1C0 909 605 A bez konieczności kodowania?? I czy ewentualnie gdybym kupił ten sam 6Q0 to wystarczy podmienić i to wszystko czy trzeba coś kodować?
Cześć, niestety wróciłem do diagnozy poduszki. Mam zwarcie na zapalniku więc niestety poduszka do wymiany.
Czy wiecie może, czy do wersji Europejskiej Toledo pasuje poduszka z anglika. Czytałem gdzieś, że są inne mocowania - chodzi o poduszkę pasażera.
Posiadam bład poduszki - 589,co oznacza obwód 1 uruchamiania poduszki powietrznej-strona pasażera n 131 (w niektórych objaśnieniach błędów znalazłem "zapalnik 1 poduszki powietrznej pasażera").. Podłączam komputer do auta i nie mogę wykasować tego błędu. Co on oznacza ?? tzn,co musiałbym naprawić wymienić itd ??