Toledo II vs. Daewoo Lanos

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
ODPOWIEDZ
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

Dzisiaj jak wyjeżdżałem z drogi podporządkowanej miałem bliskie spotkanie z Lanosem. Jak czekałem na możliwość przejazdu to po prostu noga zadrżała mi noga nad sprzęgłem no i się lekko wystawiłem no i pech chciał że akurat trafiłem na bok lanosa. Wielkich strat nie ma no ale zawsze trzeba robić i tyle :-/ Zderzak z prawej strony trzeba lekko po szpachlować i pomalować. Muszę również zakupić tą czarną prawą listwę na zderzak bo że się tak wyrażę "poszła się gonić" i tu moja prośba do szanownych kolegów czy któryś nie ma na sprzedaż takiej listwy?? - proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

No cóż fallstarty zdarzają się nawet najlepszym ciesz się że to Ty walnołeś lanosa w bok a nie on Ciebie.Najważniejsze że w miarę niegroźnie i życzę Ci jak najszybszego powrotu Tolka do pełnej sprawności
Obrazek
"TITKO je poźiątku"
S
Szymek08
Forumowicz

:-) tak sobie myślę że sam zdemontuję zderzak co by mi nie poniszczyli tych czarnych plastikowych elementów :-) A muszę go ściągnąć co by lampę wymontować bo muszę spolerować "szkło" - taką małą ryskę ma :-/
Awatar użytkownika
Maestro_86
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: Maestro_86 »

Szymek08, To jak będziesz ściągał przedni zderzak to jakbyś miał chwile zrób fotorelacje:P bo ja ostatnio miałem problem ze ściągnięciem przy lampach, i nie wiem czy coś źle robiłem czy rzeczywiście to tak ciasno schodzi bo lampy przeszkadzaja :-/
Fuck false, true love, and enjoy life ! ;
Moja Seacina :) http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=4758
I Audiczka... http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=7432
Awatar użytkownika
Lucas
Forumowicz
Auto: inne
Model: inny

Post autor: Lucas »

Polecam kant lampy okleić taśmą izolacyjną w miejscu przy którym schodzi zderzak.
Ja swój ściągałem z 5 razy i nawet ryski na lampie nie zrobiłem dzięki temu.

Ciężko złazi, ale wystarczy lekko podważyć i ładnie się zsuwa.
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Post autor: bartek »

Żeby zdjąć zderzak powinno się odkręcić nadkola, wtedy robi się dojście do nakrętek trzymających ślizgi.
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Awatar użytkownika
ilek8822
Forumowicz

Post autor: ilek8822 »

Maestro_86 pisze:Szymek08, To jak będziesz ściągał przedni zderzak to jakbyś miał chwile zrób fotorelacje:P bo ja ostatnio miałem problem ze ściągnięciem przy lampach, i nie wiem czy coś źle robiłem czy rzeczywiście to tak ciasno schodzi bo lampy przeszkadzaja

Przedni zderzak schodzi ciasno. Choć szczerze to moim zdaniem gorzej go założyć. Ale trzeba poprostu powstrzymać nerwy i delikatnie go nagiąć i wsunąć w te ślizgi. Wkońcu ABS to nie Laminat, nie złamie się, nie pęknie.

bartek pisze:Żeby zdjąć zderzak powinno się odkręcić nadkola, wtedy robi się dojście do nakrętek trzymających ślizgi.

Hmm, z tego co pamietam to parę śrubek przy nadkolu się odkręca od strony zderzaka bo trzymają one go. Ale żeby całe nadkole odkręcać :P. .
S
Szymek08
Forumowicz

a mógłby kolega opisać krok po kroku co trzeba zrobić żeby ten zderzak ściagnąć. Już niby wiem jak ale wolę się upewnić gdzie są śruby co by czegoś nie połamać.
Awatar użytkownika
vwir
Zasłużony
Auto: DS5, Leaf
Model: 2.0HDI, EE

Post autor: vwir »

http://fallenangelxsi.piczo.com/?previe ... cr=2&rfm=y

Z tego co pamiętam to tutaj gość zupełnie odkręcał ślizg od błotnika - nie musisz tego robić. Wystarczy tylko wysunąc zderzak ze ślizgu.
S
Szymek08
Forumowicz

ODPOWIEDZ