Aby nie rozpoczynać kolejnego tematu o tempomacie podepnę się tutaj.
Naczytałem się dość sporo o możliwościach montażu tego "ustrojstwa" do Toledo, jednak większość manuali jest zrobiona na podstawie wersji TDI. Napotkałem jeden wątek dotyczący 1.8 20V - ktoś próbował założyć tam tempomat i musiał się poddać.
Macie może jakieś swoje doświadczenia dotyczące tematu, warto się w ogóle za to zabierać?
Zabawy nie jest dużo o ile masz przewody podprowadzone do podszybia od sterownika, w przeciwnym razie musisz podciągnąć je bezpośrednio pod komputer. W zależności od tego jaki masz silnik podpinasz bezpośrednio pod te piny. Dołączam schemat jak to podłączyć pod kompa, bezpiecznik się nie zmienia jest taki sam jak w dieslu. Jeżeli chodzi o kod aktywacyjny to poszperaj w internecie
Z tego co się orientuję w silniku 1.8 20v AGN przepustnica jest sterowana linką, i aby założyć tempomat małym kosztem (manetka, wiązka, programowanie) to nie da się, ponieważ przepustnica do tempomatu powinna być sterowana elektronicznie
godles_, tego nie wiedziałem heh wtedy wychodzi to troszkę drogo zmiana przepustnicy, pedału gazu, instalacja i programowanie trochę kombinowania jest.
Sprawdziłem, przepustnica jest sterowana elektronicznie więc chyba powinno być ok. Muszę jeszcze sprawdzić typ silnika - AGN czy APG bo tutaj też podobno mogą wystąpić pewne różnice. O wynikach oczywiście poinformuję.
samhain, jeżeli elektronicznie to nie powinno być problemów byle by kod aktywacyjny znaleźć, kod silnika będziesz miał na nalepce w bagażniku koło koła
Czytałem właśnie dużo na temat tempomatu zarówno tutaj jak i na Leon Club i podobno standardowy kod aktywacyjny w przypadku silnika 1.8 nie działa. Może jednak jest ktoś, komu udało się założyć tempomat do tego silnika?