[1M] Tempomat

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
o
ozio21
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.9 ASV

[1M] Tempomat

Post autor: ozio21 »

A jakie klucze będą potrzebne do tej całej zabawy ?
i
igi84
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

[1M] Tempomat

Post autor: igi84 »

wszystko masz opisane na klub seata podanych przez kolegę GangstaMarc,
s
samhain
Forumowicz

[1M] Tempomat

Post autor: samhain »

Aby nie rozpoczynać kolejnego tematu o tempomacie podepnę się tutaj.
Naczytałem się dość sporo o możliwościach montażu tego "ustrojstwa" do Toledo, jednak większość manuali jest zrobiona na podstawie wersji TDI. Napotkałem jeden wątek dotyczący 1.8 20V - ktoś próbował założyć tam tempomat i musiał się poddać.
Macie może jakieś swoje doświadczenia dotyczące tematu, warto się w ogóle za to zabierać?
Pozdrawiam!
i
igi84
Forumowicz

[1M] Tempomat

Zabawy nie jest dużo o ile masz przewody podprowadzone do podszybia od sterownika, w przeciwnym razie musisz podciągnąć je bezpośrednio pod komputer. W zależności od tego jaki masz silnik podpinasz bezpośrednio pod te piny. Dołączam schemat jak to podłączyć pod kompa, bezpiecznik się nie zmienia jest taki sam jak w dieslu. Jeżeli chodzi o kod aktywacyjny to poszperaj w internecie :)
Awatar użytkownika
godles_
Forumowicz

[1M] Tempomat

Post autor: godles_ »

Z tego co się orientuję w silniku 1.8 20v AGN przepustnica jest sterowana linką, i aby założyć tempomat małym kosztem (manetka, wiązka, programowanie) to nie da się, ponieważ przepustnica do tempomatu powinna być sterowana elektronicznie
i
igi84
Forumowicz

[1M] Tempomat

godles_, tego nie wiedziałem :p heh wtedy wychodzi to troszkę drogo zmiana przepustnicy, pedału gazu, instalacja i programowanie trochę kombinowania jest.
s
samhain
Forumowicz

[1M] Tempomat

Sprawdziłem, przepustnica jest sterowana elektronicznie więc chyba powinno być ok. Muszę jeszcze sprawdzić typ silnika - AGN czy APG bo tutaj też podobno mogą wystąpić pewne różnice. O wynikach oczywiście poinformuję.
Pozdrawiam!
i
igi84
Forumowicz

[1M] Tempomat

samhain, jeżeli elektronicznie to nie powinno być problemów byle by kod aktywacyjny znaleźć, kod silnika będziesz miał na nalepce w bagażniku koło koła :)
s
samhain
Forumowicz

[1M] Tempomat

Czytałem właśnie dużo na temat tempomatu zarówno tutaj jak i na Leon Club i podobno standardowy kod aktywacyjny w przypadku silnika 1.8 nie działa. Może jednak jest ktoś, komu udało się założyć tempomat do tego silnika?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
didmajster77
Forumowicz

[1M] Tempomat

Post autor: didmajster77 »

ELO
Jest ktoś może z kuj-pom lub wlkp kto by sie podjął zainstalowania tempomatu u mnie? dojeżdżamy zapłacamy ;P
mam za***iste Toledo :]
ODPOWIEDZ