Problem z rozrusznikiem

Tematy ogólno-techniczne
s
szymekgd
Forumowicz

Problem z rozrusznikiem

Post autor: szymekgd »

fonfel, a nie lepiej zregenerowac swoj?
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Problem z rozrusznikiem

Post autor: damian1231795 »

fonfel pisze:Moi drodzy ,jakiej firmy zakupić rozrusznik do 1.8 20V i na co w zrucić uwagę przy kupnie ?

Dobre pytanie bo regeneracja z 200 a nowy chyba max z 350 tak więc też chyba kupie nowy jak mój już całkiem padnie :-)
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
s
szymekgd
Forumowicz

Problem z rozrusznikiem

Post autor: szymekgd »

damian1231795, jak trafisz na jakiegos chinczyka to przestanie byc oplacalne...
b
bartoszklos1

Problem z rozrusznikiem

Post autor: bartoszklos1 »

koledzy zeby nie otwierac nowego tematu podepne sie tutaj
no i pytanie: jak rozpoznac czy w rozruszniku padl bendix czy elektromagnes??
ostatnio mam taki objaw: przy minusowych temperaturach gdy wlaczam rozrusznik "kreci sie sam" bez silnika jak juz jest na plusie to rzadziej mu sie to zdarza ale zdarza.
z poczatku zimy przy minusowych temp zawsze zapalal ale jak juz odpalil to czasem bylo go krotka chwile slychac po puszczeniu rozrusznika, natomiast teraz juz nie zawsze odpala
S
Stopek
Forumowicz

Problem z rozrusznikiem

Post autor: Stopek »

Witam
Panowie mam problem z rozrusznikiem... Po odpaleniu auta wydaje odgłos tak jak by się bendix nie wyziębiał... wyciągnąłem rozrusznik wymieniłem bendix, szczotkotrzymacz i te oringi wszystkie i dalej to samo :( co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?
WsZyStKo. Co Na PrAwDę LuBiĘ JeSt AlBo NiEmOrAlNe AlBo NiElEgAlNe AlBo TuCzĄcE :))
Obrazek
http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=8233
g
ghul17
Forumowicz
Model: 1.9 TDI

Problem z rozrusznikiem

Post autor: ghul17 »

automat widocznie nie puszcza czarne pudełeczko koło rozrusznika. skoro tamto wszystko wymieniłeś to zostaje tylko automat.
b
bronisław

Problem z rozrusznikiem

Post autor: bronisław »

Wyczyść i przesmaruj rdzeń (tłok) elektromagnesu, powinno pomóc - ostatnio robiłem u siebie.
S
Stopek
Forumowicz

Problem z rozrusznikiem

Post autor: Stopek »

Wygląda na to że faktycznie elektromagnes padł... Moje pytanie jest następujące czy po numerze VIN można dojść jaki rozrusznik siedzi u mnie w aucie? W sklepach proszą mnie o nr rozrusznika a ja się teraz nie dobiorę do niego bo muszę autem jeździć, chce najpierw kupić a później od razu wymienić. Czy ktoś z Was orientuje się jaki automat będzie ok do mojego auta? silnik AGN 1,8 20v 125 km.

Oki sam sobie znalazłem w ETCE ;-) numer rozrusznika 0001121008 :P jak by ktoś potrzebował pomocy w zregenerowaniu rozrusznika to pomogę bo chyba się nauczyłem :D

[ Dodano: 2013-08-01, 13:20 ]
Oki elektromagnes wymieniony... i dalej <pośladki> nie mam pomysłu... wymieniłem bendix, elektromagnes i szczotkotrzymacz i dalej hałasuje po odpaleniu... do tego wydaje mi się że rozrusznik nie me "kopa" trochę muli... macie jakiś pomysł co to za cholera?
WsZyStKo. Co Na PrAwDę LuBiĘ JeSt AlBo NiEmOrAlNe AlBo NiElEgAlNe AlBo TuCzĄcE :))
Obrazek
http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=8233
Awatar użytkownika
Szczepan
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Problem z rozrusznikiem

Post autor: Szczepan »

Witam.
Podjechałem dzisiaj do sklepu wracam wsiadam do auta chce odpalić a tam cisza rozrusznik ani drgnie.
Patrze pod maskę i urwany jest kabel przy rozruszniku co jest wpinany na kostkę urwał się ze środka. Można dokupić taką nową kostkę czy trzeba będzie kombinować po swojemu :?:
''Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać.''
S
Stefanek
Świeżak

Rozrusznik

Post autor: Stefanek »

Dołączam się do wątku z rozrusznikiem.
Mam wymontowany rozrusznik z Seat Toledo 1.6 SR.
Chcę wymontować z niego bendiks.
Czy ktoś wie jak go zdemontować.
Mam go już rozłożonego na pół. Teraz musiał bym zdemontować bedniks .
Czy ktoś to robił? Proszę o radę.
Drift
ODPOWIEDZ