migacz1981 pisze:Nie umiem tego nazwac inaczej jak pech swiezutki komputer nowy nie smigany godzine odstal w pokoju odpakowany i co nawet kontrolka nie mignol nie obrocil nawet pol obrotu wiatrakami po prostu nawet nie pisnal no zesz BULWA NO
Może właśnie za mało postał, włączyłeś wyziębiony i poszło? Znajmy tak matrycę w laptopie rozwalił. Pękła, bo za wcześnie włączył.
Panowie właśnie pisze z nowego sprzętu (poznać po poprawnej pisowni ),jest cudowny różnica jest taka jakbym przesiadł się z mojego AAZ do ARL ale po grubych modach pozdrawiam wszystkich i dziękuje za okazaną pomoc w nietypowym jak na forum samochodowe temacie aha wczorajszy komputer oddałem i zamieniłem na droższy ale lepszy a więc płyta -Chip IntelH61M procek-Intel Pentium G620 2x 2,6GHz,RAM DDR3 4GB,dysk 500GB,grafika NVidia GeForce GT520 1024 MB
Jest na forum ktoś kto ogarnia temat kart graficznych?
Obecnie mam karte gforce 9500gt która za bardzo nie radzi sobie przy obecnych grach chciał bym ją wymienić na coś lepszego w przedziale cenowym max 300zł ale nie ogarniam kompletnie o co chodzi w tym wszystkim ddr2 itp czy coś jeszcze trzeba wymienić przy wymianie karty graficznej ?
Dodam jeszcze że płyta główna to gigabyte GA-G31M-ES2L
Podstawa to szukasz karty na PCI Express.
Później proponuje odwiedzić rankingi Chip'a. Ewentualnie benchmark.
Cena w kartach graficznych, nie zawsze idzie w parze z ich wydajnością.
Co do producenta, wybierz coś ze znanych marek. Choćby Gigabyte