Witam ponownie już wymieniłem olej na motula i przejechałem ok 600 km. Wrażenia całkowicie pozytywne silnik się zdecydowanie ożywił lepiej odpala równo pracuje płynniej jakby delikatniej co zauważyła nawet żona
bo pytała mnie czy zatankowałem jakiś supra gaz czy coś podobnego
odczucia 100% pozytyw i zresztą nie tylko moje bo moje mogą być subiektywne. Niestety na razie nie powiem czy wzrosła konsumpcja bo za mało km przejechane ale jestem dobrej myśli. Pierwsze pozytywne efekty pojawiły się po przejechaniu ok 100-150 km (nie tankowałem wtedy), i od tamtej się utrzymują także u mnie wygląda na to że taki zabieg pomógł. Także wielkie podziękowania dla kolegi
Sony,
A teraz czas na następne pytanie
nie jestem pewien czy to w ogóle odpowiedni temat ale szukajka po wpisaniu dodatki do olejów lub ceramizer niczego nie znalazła więc chyba nie ma takiego tematu na forum. Zastanawiam się nad zastosowaniem jednego z tych wynalazków, oczekuję efektu mniejszego (wolniejszego) zużycia silnika i ewentualnie jeśli okaże się że silnik zużywa dużo oleju to ograniczenia jego konsumpcji. Nie oczekuję wzrostu osiągów czy tym podobnych efektów. Interesowałem się szczególnie produktami firmy panther. Interesuje mnie czy warto zainwestowac w te produkty jeśli ktoś stosował proszę o opinię. Pozdrawiam