[1M] Gdzie znajduje się moduł komfortu ?

Wszystko o elektryce w aucie
ODPOWIEDZ
k
kri591
Forumowicz

Post autor: kri591 »

tak tak o to chodzi no wlasnie ja mam 1j0959799 AH wiec nie mam jak sprawdzic kodowania... ale w twoim przypadku to powinno byc chyba 00259 moze ktos z forumowiczow co ma taki model zobaczyl u siebie?
Awatar użytkownika
ender75
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9TDI ASV

Post autor: ender75 »

dominik pisze:rafrut6, mam tak samo... niedziała też to że przycisk jest dwustopniowy a trzeba cały czas trzymać aby szyba wyjechała, nie zamyka z pilota klapy bagażnika, nie chodzą wkłady w lusterkach.... jutro jade zczytać na vag oznaczenie modułu i w sobotę pojadę na szrot i spróbuję podmnienić

rafrut6 , co do zamykania klapy z pilota, to może problem nie wynika z modułu komfortu, tylko być może masz taki sam problem, jaki ja miałem ostatnio, czyli zblokowany siłownik centralnego. Po rozebraniu i wyczyszczeniu siłownika zamyka i otwiera bezproblemowo.
Przyłóż ucho do klapy i naciśnij przycisk na pilocie, jeśli będzie słychać minimalne stuknięcie, tzn. że siłownik jest zblokowany, bo silniczek startuje, ale nie może pokonać oporu.
Tolki wszystkich krajów: łączcie się !!!
k
kri591
Forumowicz

Mam pytanko:) ogólnie nie działa mi centralny z pilota (mimo ze pilot wysyła sygnał) do tego oświetlenie drzwi z tylu przy otwartych z jednej strony zapala się z opóźnieniem a z drugiej wcale i od pasażera raz działa a raz nie do tego z tym światełkiem w podsufitce dzieją się cuda;/ wymieniłem zamek w drzwiach kierowcy i dzisiaj założyłem innym moduł komfortu a i tak nic się nie zmieniło;/ ktoś możne ma jakieś pomysły dlaczego tak sie dzieje? czy po prostu ten 2 moduł może tez jest uszkodzony?
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

Post autor: OMEGA »

kri591 pisze:Mam pytanko:) ogólnie nie działa mi centralny z pilota (mimo ze pilot wysyła sygnał) do tego oświetlenie drzwi z tylu przy otwartych z jednej strony zapala się z opóźnieniem a z drugiej wcale i od pasażera raz działa a raz nie do tego z tym światełkiem w podsufitce dzieją się cuda;/ wymieniłem zamek w drzwiach kierowcy i dzisiaj założyłem innym moduł komfortu a i tak nic się nie zmieniło;/ ktoś możne ma jakieś pomysły dlaczego tak sie dzieje? czy po prostu ten 2 moduł może tez jest uszkodzony?

Przyczyną mogą być "mikrosłicze" w zamku, posprawdzaj też masę (pod aku i chyba w podszybiu).
Może gdzieś się też przewody przetarły i robią zwarcie np.w łączniku między drzwiami a buda....
Black gold
k
kri591
Forumowicz

Mikrostyki w zamku to mogą byc przyczyna kłopotów ze światlami ale dlaczego nie daje sie zakodowac pilot od centralnego? I pytanie czy w zamkach z tylu tez sa te mikrostyki ?
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz

kri591 pisze:Mikrostyki w zamku to mogą byc przyczyna kłopotów ze światlami ale dlaczego nie daje sie zakodowac pilot od centralnego? I pytanie czy w zamkach z tylu tez sa te mikrostyki ?

W każdym zamku masz jest (przynajmniej w drzwiach, tak to wygląda), a co do pilota to może padł?!
Mi czasami działał aż padł a dioda i tak migała..... Jak masz vag to można by sprawdzić czy moduł "widzi" kluczyk.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2012, 17:53 przez OMEGA, łącznie zmieniany 1 raz.
Black gold
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

OMEGA, zarówno u Ciebie jak i u mnie moduł widział widział kluczyk i nawet było charakterystyczne "trąbniecie" przy kodowaniu a i tak kluczyk był do dupy :)

Swoją drogą dzięki za pomoc OMEGA. Scyzoryk z tej aukcji na której kupowaliśmy wygląda na oryginał :) Za tą cenę nic tylko kupować :)

OMEGA pisze:W każdym zamku masz jest (przynajmniej w drzwiach)

W zamku z bagażniku też jest mikrostyk tylko zupełnie inny i nie taki mikro :) Ale jak działa kontrolka na desce to znaczy, że jest wporzo.
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz

GangstaMarc Niema sprawy :lol: ,kri591 W vag (jak masz) sprawdź moduł komfortu (46) bloki pomiarowe (08) grupa 014 (bloki w zależności od modułu mogą się różnic tj.nr) Pole 1 i 3cie.
Jak będzie zrąbany to pewnie będzie pisać "Not OK" po wciśnięciu przycisku na pilocie.
Black gold
k
kri591
Forumowicz

OMEGA, Mam vaga zaraz pójdę to sprawdzić :) Bo ogólnie bylem z kluczem w zakładzie i tam koleś powiedział ze pilot wysyła sygnal i akurat miał jakieś 2 od seatów i próbował zakodowac i nie szlo... tylko nie jestem pewien czy on mial je na 433 mhz.

EDIT:

Chyba nie widzi modul pilota... I ogolnie w vagu wyskakuje taki blad

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 1J0 959 799 AH
Component and/or Version: 3T Zentral-SG Komf. 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00046
Additional Info: 1J0959801F 3T Tőrsteuerger. FS0002F
Additional Info: 1J1959802D 41 Tőrsteuerger. BF0002r
Additional Info: 1J4959811C 3T Tőrsteuerger. HL0002r
Additional Info: 1J4959812C 3T Tőrsteuerger. HR0002r
1 Fault Found:
00953 - Interior Light Time limit
25-00 - Unknown Switch Condition

Chyba czeka mnie wyslanie zamka na gwarancje.
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz

kri591 pisze:OMEGA, Mam vaga zaraz pójdę to sprawdzić :) Bo ogólnie bylem z kluczem w zakładzie i tam koleś powiedział ze pilot wysyła sygnal i akurat miał jakieś 2 od seatów i próbował zakodowac i nie szlo... tylko nie jestem pewien czy on mial je na 433 mhz.

EDIT:

Chyba nie widzi modul pilota... I ogolnie w vagu wyskakuje taki blad

VAG-COM Version: Release 311.2-N

Control Module Part Number: 1J0 959 799 AH
Component and/or Version: 3T Zentral-SG Komf. 0001
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00046
Additional Info: 1J0959801F 3T Tőrsteuerger. FS0002F
Additional Info: 1J1959802D 41 Tőrsteuerger. BF0002r
Additional Info: 1J4959811C 3T Tőrsteuerger. HL0002r
Additional Info: 1J4959812C 3T Tőrsteuerger. HR0002r
1 Fault Found:
00953 - Interior Light Time limit
25-00 - Unknown Switch Condition

Chyba czeka mnie wyslanie zamka na gwarancje.

Ja też byłem ze swoim pilotem i też wysyłał sygnał, ale w tych przypadkach chodzi bardziej o to co wysyła pilot.
Jak byś szukał nowego pilota to powinny działać do modułu AH scyzoryki 1JO 959 753 B (trzy przyciski) i 1J0 959 753 A, 1J0 959 753 N (dwa przyciski).
Black gold
ODPOWIEDZ