michal.k pisze:Witam,
dziś zostałem zatrzymany i zaliczyłem mandat 200zł i 4pkt karne, ale to swoją drogą moje pytanie policjant nie przedstawił mi się! Ktoś mi kiedyś powiedział coś takiego że nie przyjął mandatu w takiej sytuacji jak ja tzn nie przedstawił się przy kontroli, sprawa trafiła do sądu i sprawa została orzeczona na rzecz kierowcy. Chce się zabezpieczyć na przyszłość żeby umieć sobie z taką sytuacją poradzić! Co ja mogę takiemu bucowi zrobić jak mi się nie przedstawi.
Powiem ci co możesz zrobić. Jeździć tak żeby nie zarabiać mandatów i wtedy nie będziesz miał pretensji do policji i nie będziesz szukał paragrafów i dziury w całym. Niestety przekraczasz przepisy to licz się z konsekwencjami raz się udaje a raz nie.
Zarobiłem już trochę mandatów bo też idealny na drodze nie jestem ale nie mam pretensji do policji no bo dlaczego? Popełniłem wykroczenie należy mi się kara. Zawsze przyjmowałem mandat bez gadania chyba że luźna gadka była bez tłumaczeń bezsensownych i zawsze jakoś zarobiłem mniejszy mandat albo za coś innego.
Będziesz jechał zgodnie z przepisami a będą się ciebie czepiać to wtedy szukaj dziury żeby się z nimi sądzić.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject
Jest 140 KM i 195 Nm Pb