witam kolegów mam pytanie chce zamontować Z tylu 2 głośniki 5 tonowe ale jak wiadomo w bagażniku gdzie powinny przechodzić głośniki jest blacha jak mam zamontować te głośniki tak żeby np nie uszkodzić jakiś kabli co idą miedzy blacha a górą ??
Koledzy jakie głośniki siedzą w drzwiach przenich i tylnych dokładnie chodzi mi o rozmiar bo myślę na wiosnę rozbudować car-audio w swoim Tolku bo jak narazie jest tragedia wszystko charczy plastiki i głośniki trzeba zrobić dobre wygłuszenie drzwi i będzie śmigało
no wygłuszyć to podstawa ale nie wiem czemu w przednich drzwiach nie mam wysokotonowych głośników nie wiem czy tak jest w orginale czy już coś ktoś tam kombinował jak je rozbiorę to wtedy będe wiedział
Gofer RRS, przede wszystkim to uzupełnij profil o model Toledo, bo wróżką nikt nie jest. W 1M powinny być wysokotonowe głośniki, więc pewnie ktoś je zaiwanił jak kolega wyżej napisał.
Panowie chcę wrzucić głośniki na przód Helixy na dystansach 36mm i teraz pytanie którędy poprowadzić kable do głośnika midbass? Między blachą a dystansem? Nie wiem czy to dobry pomysł, bo zmiażdżę je. Wycinać mały otworek w dystansie od strony blachy i wtedy go puścić? Może już ktoś to robił i mógłby się podzielić wiedzą. Po 2, tweeter jest sporo większy od tego ori, jak tu też sobie z nim poradzić nie niszcząc oryginalnych zaczepów. Trzeba robić jakiś stelaż do zamocowania.
Zrób lekkie nacięcie w dystansie i kable tamtędy wprowadź. Co to tweetera to bez zdjęć ciężko cokolwiek powiedzieć. Przyklej na przymiarke jakąś taśmą czy sie panel założy normalnie, jeśli tak to przyklej na troche sylikonu. W razie czego łatwo zejdzie. Jeśli nie to musisz niestety porzeźbić trochę i wtedy dopiero przykleić.