Karty rabatowe LOTOS*

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
godles_
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: godles_ »

Na stronie Klubu Seata Ibizy można zamówić kartę rabatową na stacje Lotosu, podstawowe założenia:

Kod: Zaznacz cały

1. Jakie są korzyści z posiadania karty rabatowej LOTOS?
Wstępne ustalenia z LOTOSem:
Rabat startowy No, Pb 15gr/l przy poziomie 130 000 litrów/miesięcznie.

Rabat na LPG 15 gr ale tylko dla tycz co już zamówili karty nie można wyrobić nowej karty na LPG

Przy poziomie 160 000 litrów/miesiąc - 20 groszy rabatu, przy 300 000 litrów/miesiąc – 30gr.
Ok. 10% rabatu na myjnie, oleje, płyny do spryskiwaczy i inne podobne rzeczy na stacjach, przy wyższych poziomach zużycia do 20%.

Kiedy będą znane ostateczne ustalenia?
Na początku stycznia 2012 ma zostać podpisana umowa i warunki rabatu zostaną opublikowane na forum.

UWAGA kart na LPG nie można obecnie zamawiać, bo mają limity, poczytacie temat na ich stronie:
http://www.klubseatibiza.pl/forum/viewtopic.php?f=119&t=39269
s
szymekgd
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: szymekgd »

Spory limit paliwa, dokladajac do tego fakt, ze ceny na lotosie sa przewaznie wyzsze niz u konkurencji to watpie w sens takich kart...

ps Kumpel tankuje na shellu rope i zbiera punkty (nie wiem po co ;) ), ost. kobietka zaproponowala mu karte rabatowa, jezeli db. pamietam 20gr/l zamiast punktow, a miesiecznie tankuje ok.70l.
d
dude88pl
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: dude88pl »

szymekgd pisze:Spory limit paliwa, dokladajac do tego fakt, ze ceny na lotosie sa przewaznie wyzsze niz u konkurencji to watpie w sens takich kart...

Na lotosie ceny są zazwyczaj niższe od innych stacji - tankuje tam bardzo często więc wiem :-P Limit wcale nie jest wysoki kart jest 1800 już zamówionych co daje około 70l na głowe żeby utrzymać rabat.

Karty LPG nie są narazie wydawane jak napisał kolega wyżej - na szczęście mi się udało załapać na gaz :mrgreen:
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Awatar użytkownika
skaza24
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: skaza24 »

szymekgd pisze:ceny na lotosie sa przewaznie wyzsze niz u konkurencji to watpie w sens takich kart...

Ceny na Lotosie są różne wszystko zależy czy blisko niej jest konkurencja, zresztą tak jest wszędzie
Po drodze do pracy mam 4 lotosy i ceny od 2.82 do 2.89.

A czy ma sens załatwiać te karty ?

Nie wiem jak wy to obliczacie albo jakie kryteria posiadacie ale u mnie pieniądze po drodze nie chodzą

Jak mam mieć gaz po 2,67 groszy tańszy to się nie opłaca? 100 litrów i się karta zwróci

To jest ponad 5 % upustu z ceny litra . W skali roku przy moim jeżdżeniu to jestem około 150 zet do przodu , to już mam olej i filtr na wymianę gratis

Ale co tam ,niech każdy kalkuluje według siebie czy mu sie opłaca :-)

dude88pl pisze:Karty LPG nie są narazie wydawane jak napisał kolega wyżej - na szczęście mi się udało załapać na gaz :mrgreen:

I na szczęście ja też sie załapałem na LPG i przy okazji jeszcze ktoś skorzysta na ON i Pb z tej karty .
BCB 1.6 16V 105 KM

Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1249

Obrazek
D
DanielSXE
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: DanielSXE »

Rabat startowy No, Pb 15gr/l przy poziomie 130 000 litrów/miesięcznie.

130 000 tyś l? Jak byś codziennie cały bak tankował to byś tyle nie na***ał lulz :?:
Jeżeli Twoje dziecko rusza Toledziakiem z piskiem to wiedz, że coś się dzieje :D :D

Jeżeli Twoje dziecko jeździ furą z głośnym wydechem to wiedz, że coś się dzieje :D
s
szymekgd
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: szymekgd »

Po drodze do pracy, przez 5 dni w tygodniu i ostatnie 6 lat, mijam 2ie firmowe stacje lotosu i pisze co widze, 2km od tych stacji paliwo potrafi byc tansze do 40gr, ale kazdy robi to co lubi, tylko nie rozumiem co Was tak zabolaly moje slowa?
l
lolek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: lolek »

A u mnie w okolicy ceny z Lotosu sa aktualnie max 5 groszy wyzsze niz na najtanszym Lukoilu wiec mi sie oplaca. Do tego pare km mam do Optimy, na ktorej jest pewnie jeszcze taniej.
Awatar użytkownika
skaza24
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: skaza24 »

DanielSXE pisze:130 000 tyś l? Jak byś codziennie cały bak tankował to byś tyle nie na***ał lulz :?:

Kolega pisze a z tematem o kartach się nie zapoznał tylko wzrokowo przeleciał

130 tyś litrów to limit do wyrobienia przez wszystkie 3000 karty razem :lol:
To daje poniżej 45 litrów na kartę .
szymekgd pisze:2km od tych stacji paliwo potrafi byc tansze do 40gr, ale kazdy robi to co lubi, tylko nie rozumiem co Was tak zabolaly moje slowa?

W to nie uwierzę :mrgreen:

To po ile masz paliwo na tych innych stacjach ??

Lpg po 2.50 ??
Pb po 5,35 ??

Gdzie ty mieszkasz ? bo sie tam przeprowadzę :lol:

Może chodziło ci o 4 grosze albo zwróciłeś uwagę na paliwa wzbogacone Dynamic ale to i tak nie ma różnicy 40 groszy na nich

Ciekawe rzeczy tu wypisujesz , może podasz gdzie są te tanie stacje i inni skorzystają bo to i warto podjechać kawałek i zatankować tak tanio
Ostatnio zmieniony 16 sty 2012, 19:35 przez skaza24, łącznie zmieniany 2 razy.
BCB 1.6 16V 105 KM

Komp: STAG-4 eko
Reduktor: AC R01
Wtrysk: HANA 2000

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=1249

Obrazek
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: Wyplosz »

ja już zamówiłem ale nie wiem czy dostałem na LPG a gdzie to można sprawdzić
??
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
d
dude88pl
Forumowicz

Karty rabatowe LOTOS*

Post autor: dude88pl »

DanielSXE, to muszą w sumie wszystkie karty zatankować :-P właśnie czytałem że jest niecałe 2100 zamówione już więc 130000/2100=62l..... więc jeśli wszyscy będą tankować to powinno dać radę - jasne że jedni mniej zaleją jedni więcej. Rabat też obejmuje oleje, płyny, myjnie (od 10 do 20%).

Karta kosztuje 10zł +5zł przesyłka niezależnie od ilości kart więc zwróci się praktycznie po miesiącu. 15gr jest to rabat początkowy który może wzrosnąć lub się obniżyć w zależności od wyrobionych litrów całej "floty" korzystającej z kart.

szymekgd, nic mnie nie zabolało poprostu może u ciebie Lotos jest drogą stacją ale u mnie jest już jedną z tańszych (taniej tylko Lukoil i Nestea no i Tesco) a przy 15 gr rabatu będzie najtańszą. Dodakowo powstają stacje Optima które mają mieć jeszcze niższe ceny.

[ Dodano: 2012-01-16, 19:37 ]
Wyplosz, zalogowany na forum ibizy kliknij na http://klubseatibiza.pl/lotos/
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
ODPOWIEDZ