Wracając do właściwego tematu, zrób logi VAGiem, wrzuć do odpowiedniego wątku na forum i wtedy będzie można coś więcej powiedzieć czemu raz auto dynamiczniej przyśpiesza, a innym razem mniej dynamicznie.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 08:48 przez Sony, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Poszukuję podpowiedzi.... mój tolek od jakiegoś dawnego czasu łapie muła.... nie jest to jakiś wielki muł ale dla kierowcy odczywalny. Przyspieszenie jest nie takie jak powinno być, silnik w kabinie słychać głośniej i spalanie idzie w góre. Czasami jest ok, auto ma powera i fajnie idzie i jest cicho. Wyczyściłem już dolot, zmieniłem przepływke, filtry, sprawdziłem turbo i dmucha dobrze i dalej tak jest.... gdzie jeszcze mogę szukać przyczyny??
szymekgd, byłem u gościa i pomysł jego taki: wtryski lub sterowanie pompy paliwa. Mówił że lubią się tam jakieś opiłki dostać i się zacina sterowanie. Narazie zainwestowałem w preparat do czyszczenia wtrysków. A co do wszystkich parametrów to były w normie ale akurat w ten dzień tolkowi chciało się jeździć.
hej. a u mnie co może być? jakieś 5 miesięcy temu, właśnie miałam objawy takiego przerywania podczas przyśpieszania, jakby duszenia się auta, szarpania? i oczywiście brak też mocy.... Została wyczyszczona wtedy turbina, i było pięknie ładnie, ale znowu zaczęło się to samo dziać.
Diabła Wart Ten Mężczyzna, Który Nie Wie Czego Chce!
Dayanka, po czyszczeniu jezdzilas dynamicznie, czy uprawialas PSJ? Mysle, ze turbo do ponownego czyszczenia lub regeneracji...Czasami czyszczenie pomaga na krotko, a przy nie zaslepionym egrze nawet na bardzo...