malark pisze:15litrów poszło sie palic.
ten silnik nawet jadąc ciągle 180 km/h przez te 70km normalnie tyle by nie spalił.
brata 2,8 V6 quattro paliło mniej po mieście...
auto do mechanika albo do handlu
malark pisze:15litrów poszło sie palic.
szymekgd pisze:Pewnie na handel, slyszalem o podobnym przypadku...

Zambrów Ostrołęka, Ostrołęka-Zambrów; Zambrów-Białystok, Białystok-Zambrów czyli jakieś 280 km po trasie z prędkością 110 na tempomacie reszta km czyli 392-280= 112km<- po Zambrowie i okolicy, trochę po Białymstoku i Ostrołęce, także wynik jak najbardziej zadowalający;) 8l przy tym silniku, w życiu bym nie pomyślał
(jazda na spokojnie bez raptownych manewrów, raczej przemyślane wyprzedzanie z wykorzystaniem pędu rozpędzonego auta do wyprzedzania a nie rwanie od 0
) dopóki nie pojeździłem po mieście średnią pokazywał 7,9, średnia prędkość którą pokazywał po przejechaniu tych 390km w granicach 66km/h
, wszystkie wskazania wyzerowane przy tankowaniu do pełna, wyniki na odcinku 392,3km tak jak wskazuje licznik

. Ja nigdzie nie piszę, że benzyna ma pompę wtryskową. Opisuję jedynie, że ja miałem taki problem w swoim diesl'u. Nie napisałem przecież: "Ty też szukaj takiego box'a przy pompie". Pisałem o swoim diesl'u tylko daltego, że przecież, jeżeli chodzi o temperaturę to disel i benzyna działają na takiej samej zasadzie - niższa temperatura = wyższe spalanie. A jak wiadaomo czujnik temperatury można łatwo oszukać.