[1M] Wymiana anteny

Czyli zrób to sam i pochwal sie na forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
coolber
Forumowicz

[1M] Wymiana anteny

Post autor: coolber »

Tak dla ścisłości blaszka po lewej powinna się stykać ale z blaszką w obudowie połączoną z batem ;-)
k
kiero29

[1M] Wymiana anteny

Post autor: kiero29 »

U mnie nagle radio zaczęło słabo odberać, ale dobrze że nie kupiłem anteny bo po odchyleniu podsufitki okazało się że wtyczka jest lekko wypięta :) Po dociśnięciu odbiera rewelka.
f
flex80
Forumowicz

antena

Post autor: flex80 »

Panowie musze wymienić antenę-bat.Już wyczytałem że trzeba to zrobić na siłę.Jaką długość musi mieć gwint aby to tam wszystko stykało bo średnica to ponoć 5 mm.Czy jak to energicznie wyrwie to nie zniszcze tam nic?Wcześniej mialem tolka 1l 94r to wsumie o nim wiele wiedziłem a teraz mam nowy nabytek:-).pozdro wyśle fotki.
i
igi84
Forumowicz
Auto: Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Wymiana antenki dachowej.

Post autor: igi84 »

Właśnie wymieniłem antenkę dachową w swoim Tolku. Ze względu na wyskakujący błąd antena zwarcie do masy, nabyłem nową drogą kupna w ASO Seat-a :) oryginalną :D. Wg. Etos-a wyskakuje numer antenki 1M0 035 505 C koszt wg. cennika na stronie Seat-a 124.05zł, lecz można ją zdobyć taniej również w ASO a mianowicie, sam bacik (niewiele krótszy) 6J0 035 849 za 20.38zł i stopkę anteny 1P0 035 501 A za 50.10 zł łącznie 70.48zł :D Wszystko pasuje idealnie, wtyczka jest taka sama konstrukcja stopki, sposób mocowania taki sam, no i oczywiście ma również wbudowany wzmacniacz :)

Procedura wymiany podana została wcześniej.
Ostatnio zmieniony 12 sie 2011, 18:36 przez igi84, łącznie zmieniany 1 raz.
L
Lysy999
Forumowicz

[1M] Wymiana anteny

Post autor: Lysy999 »

Siemanko wszystkim :-). Wczoraj postanowiłem umyć samochód. No więc jak zawsze składam antenę dokręcam i wio. Zaczyna mycie idzie do przodu jest dobrze, myjka doszła do końca i zaczyna wracać. Stoję z tyłu z bratem a tu po przejściu szczotki antenka spadła :-x ! Ta szczotka urwała antenę i z radia nici.
Ale gorsze jest to że niestety jest bardzo mała szansa no to żeby mi ubezpieczalnia zwróciła za to kasę.
Ale jak nie spróbuje to nie będę wiedział czy się da czy nie.
W każdym bądź razie dam znać jak poszło. Pozdrawiam ;-)!!!
o
olinek2
Forumowicz

[1M] Wymiana anteny

Post autor: olinek2 »

Nie krzywdź lakieru myjnią ze szczotkami...

Antena ma prawo, moja np. cała przerdzewiała w środku (sprężynka która łączyła bat całkiem spróchniała i nie było w ogóle radia).
t
tomas1911
Forumowicz

[1M] Wymiana anteny

Post autor: tomas1911 »

Witam! Mam maly problem z antena. Wymienilem dzisiaj podstawe anteny gdyz radio wcale nie odbierało żadnej stacji. Po wymianie dalej nic nie lapie dopoki nie zlapie ręka za maszt anteny. Wtedy radyjko zaczyna odbierac idealnie. To wina starego masztu czy szukac przyczyny gdzies indziej?
Awatar użytkownika
marek_igor
Forumowicz
Auto: Alfa 166
Model: 2.4 jtd

[1M] Wymiana anteny

Post autor: marek_igor »

koledzy w czym tkwi haczyk, żeby odkręcić sam bat anteny? mój już nie wygląda zbyt dobrze i chciałbym go wymienić. Jak wiadomo, odkręca się do pewnego momentu, a później kręci się w kółko i nic...
Awatar użytkownika
bart111
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

[1M] Wymiana anteny

Post autor: bart111 »

Jak się zacznie kręcić w kółko to musisz wtedy go szarpnąć aby wyrwać go z zaczepów. Tylko z wyczuciem ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
rysiekkk1
Forumowicz

[1M] Wymiana anteny

Post autor: rysiekkk1 »

Jedną ręką najlepiej przytrzymać podstawkę anteny a drugą wyciągnąć bacik z użyciem siły :-)
ODPOWIEDZ