Deska rozdzielcza / kokpit

Tematy ogólno-techniczne
g
grubydordz

Post autor: grubydordz »

Witam zakupilem niedawno Tolka z 2000r i mam manualne pokrętełka od nawiewów czy istnieje jakis sposób aby włożyć te elektorniczne z wyświetlaczem;>>??
Ostatnio zmieniony 31 mar 2014, 00:55 przez grubydordz, łącznie zmieniany 2 razy.
K
K@mil
Forumowicz
Auto: Toledo
Model: 1M

Re: Deska rozdzielcza

Post autor: K@mil »

grubydordz pisze:Witam zakupilem niedawno Tolka z 2000r i mam manualne pokrętełka od nawiewów czy istnieje jakis sposób aby włożyć te elektorniczne z wyświetlaczem;>>??

Nawiew/klima manualna jest sterowana linkami :) a climatronik sterowany jest komputerowo :) Wiec duzo przekładania jest bardzo duzo :) tak samo duze koszty
Awatar użytkownika
OMEGA
Forumowicz
Auto: 1M
Model: ARL

Post autor: OMEGA »

Koszt takiej zabawy około 700zł (zależy skąd części)
Wiecej detali
W skrócie:
nagrzewnica z parownikiem i wiązka
konsola z ramka
sterownik
wtyczki brakujacej instalacji elektrycznej
czujnik temp wnetrza z pompka i guma
czujnik naslonecznienia
zaslepka czujnika naslonecznienia
Black gold
a
agamiarz

Post autor: agamiarz »

Odpuść takie zabiegi. W wyświetlaczu masz climatronic a tutaj zwykłą klimę. Jak nie jesteś dobrym elektronikiem/majstrem to się nie baw. Zresztą nikt Ci nie zagwarantuje,że takie rozwiązanie samoróbka po czasie nie zacznie się psuć.
m
mariusz88
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 2.3 v5 aqn

Post autor: mariusz88 »

900 zł to nie było by aż tak źle;) bawiłem się w poprzednim aucie w montaż klimy od podstaw (mazda 323 F BA), kupiłem cały komplet ze szrotu i poskładałem do kupy, liczyłem że zmieszczę się w mniejszej kwocie jakieś 800 zł a na koniec z nabiciem koszt wyszedł jak dobrze pamiętam 1050zł, także dość ostrożnie bym radził z kalkulacjami:D, po drodze zawsze coś wylezie;)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

grubydordz, wg mnie gra nie warta świeczki.

Nadrób czym prędzej zaległości z regulaminem, bo pytał się o Ciebie :681:
a
agamiarz

Ja mam nieco inny problem z deską rozdzielczą. Przy ruszaniu jak dopiero wchodzi na obroty to deska rozdzielcza w okolicach schowka i tak jakby nawiewu na szybę trzeszczy. Wiem,ze ogółem u nas w tolkach są problemy z trzeszczącymi plastikami. Da się coś poradzić z tą deską rozdzielczą?
m
michaldom
Forumowicz

Post autor: michaldom »

mam ten sam problem za kratkami nawiewu pod przednia szyba jak jadę po naszych polskich dziurawych drogach to słyszę jak wchodzi w drgania coś plastikowego pod deska rozdzielcza pulpitem od strony schowka i kierownicy usztywniałem plastiki a ten pod szyba dalej słychać.
a
agamiarz

Ja chyba rozkminiłem z tym trzeszczeniem pod szybą.
Problem nie leży w plastikach/nawiewach pod przednią szybą tylko w podsufitce.
Jak przyciśniesz do góry podsufitkę w miejscu gdzie masz panel oświetlenia (jakby od strony tylnej szyby ale od razu przy tym panelu). To problem znika (dźwięk musi lecieć po szybie i odbija się od deski rozdzielczej i stąd takie wrażenie). Jednak należałoby to rozebrać. Zdjąć ten panel oświetlenia i ewentualnie jakimiś szmatami albo gąbką zadziałać to myślę,że powinno pomóc.
Jeszcze nie rozkminiałem jak ten panel od oświetlenia rozebrać ale może na forum się znajdzie. Jak ma ktoś ewentualnie link to proszę dać znać :)
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Post autor: damian1231795 »

agamiarz pisze:Jeszcze nie rozkminiałem jak ten panel od oświetlenia rozebrać ale może na forum się znajdzie. Jak ma ktoś ewentualnie link to proszę dać znać :)

viewtopic.php?t=2484
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
ODPOWIEDZ