Myślę że ten silikon załatwi sprawę psiukałem nim jakiś miesiąc temu na uszczelki i jeszcze się na nich utrzymuje,a raczej nic złego nie powinno się stać z ponieważ nasmaruję tylko górną część wycieraczki pasażera która przraktycznie nie jest w polu widzenia.
Bosch Twin, kierowcy ze spojlerem - nie polecam, miałem testowałem i się przejechałem, więcej nie kupię, trzeszczą szczególnie przy wyższych prędkościach, zostawiają smugi, ostatnio zaczęły przeskakiwać a to wszystko po kilku miesiącach. Zmieniłem na DIPP
http://www.dipp.pl/toledo-98-seat-dipp- ... cieraczek/ jak na razie sprawują się bardzo dobrze.
tak jak napisałem w usuniętym wątku:
ja tam używam dedykowanych do toledo. tzn kierowcy dłuższa niż pasażera ze spojlerkiem, a pasażera krótka i wygięta w górę (taka łyżwa) teraz dokańczam Valeo jakies silecio czy jakoś tak a nowe Bosche już leża i czekają. Tolek dostanie je jak będzie nowa szyba, bo obecna już jest wypiaskowana
spec, to prawda jesli chodzi o głośność, te moje valeo co mam teraz chodzą po prostu bezszelestnie
Używałem płaskich valeo revolution i nie polecam. Trwałość poniżej roku, a już od początku nie było rewelacji. Teraz mam champion RXU i jest zdecydowanie lepiej. Zobaczymy, jak będzie z ich trwałością.
mam valeo płaskie jakieś nieco ponad pół roku - za ta cena żadnej rewelacji.... fakt pracują bezszelestnie ale trwałe aż tak bardzo nie są a i wode słabo zbierają.... wcześniej miałem ALCA za 6zł za sztuke i choć wytrzymywały 3 miesiące to pracowały lepiej. Bra kupił ostatnio z firmy KAGER płaskie i całkiem fajnie chodzą a tańsze niż Valeo.
tak poza tematem - ojciec kupuje tylko oryginalne z forda i starczają na półtorej roku - cichutkie, świetnie zbierają wodę a przy opgólnym rozrachunku wychodzi nawet taniej
Ciekaw jestem jak się będą sprawować na dłuższą metę... Są to wycieraczki chińskie, produkowane dla polskiego dystrybutora. Cena jak za komplet niezła...