wiec znalazlem problem wszystko mam na maksa i jest juz ok kupywalem jakis czas temu rozgalezniki kabli rca zeby miec 4 koncowki a nie 2 okazalo sie ze one musialy robic jakies zwarcie bo je poprzemienialem i jest juz ok
witam.
w zestawach car audio jestem średnio doświadczony i proszę o pomoc.
chciałbym do radia alpine CDE-111R podłączyć wzmacniacz Magnat Edition 440HQ, problem polega na tym ze radio posiada tylko jedną parę wyjść line out na wzmacniacz a wzmacniacz ma 4 wejścia. i tu mam dylemat czy lepiej było by rozdzielić 2 kanały na 4 i podłączyć tak do wzmacniacza czy wyprowadzić sygnał z kostki ISO radia ?
Jeśli jesteś średnio doświadczony w sprawach audio to zastanów się czy do głośników które chcesz podłączyć to radio rzeczywiście potrzebny jest wzmacniacz. Ja mam to radio i bez żadnego wzmacniacza dźwięk jest super, jak dobrze poustawiasz to naprawde przy poziomie głośności ~ vol. 20 cięzko wytrzymać w samochodzie a w lusterkach wstecznych od basu mało widać ze względu na drgania. Jakie głośniki chcesz podpiąć??
Witam mam pytanie warto odkupić używany wzmacniacz i tubę do samochodu ?? kolega ma magnata tubę 800w=250 rms i wzmacniacz 500 wat z magnata jeździł z tym zestawem u siebie i chodził dobrze samochód sprzedał i teraz mu to leży i mam pytanie może się np wzmacniacz i tuba zurzyc ??? tym bardziej ze wzmacniacz nie wykorzystywał całego potecialu tuby . Bo myślę ze bym mógł go odkupić za 250 zl a nówka kosztuje 400 zl z przesyłka + okablowanie .
Witam. Mam wzmacniacz i chce go zalozyc do tolka ale nie wiem jak przeprowadzic ten kabel od akumulatora do bagaznika, montowal juz to ktos moze mi pomoc ??
szukasz w ścianie grodziowej przejścia do kabiny, zaślepionego gumką, jest pewnie gdzieś pod pompą hamulcową, przeciągasz kabel, wycigasz pod kierownicą, puszczasz pod listwami nad progiem i tak do samego bagażnika i oto cała filozofia