[ALL] Żarówki - jakie macie, jakie polecacie ?

Oświetlenie zewnętrzne i wewnętrzne naszych Tolków.
ODPOWIEDZ
a
agamiarz

Post autor: agamiarz »

Zapaliłby się. Po paru/parunastu godzinach. Dlatego daje się spore napięcie/częstotliwość,żeby odpaliły od razu.
o
olinek2
Forumowicz

Post autor: olinek2 »

Na jakiej podstawie tak twierdzisz ? i czemu po paru godzinach ?
a
agamiarz

Post autor: agamiarz »

Miałem kiedyś taki artykuł poświęcony światłu ksenonowemu. Jak poszukam to dam linka. Tak wszystko było ładnie opisane.
Natomiast widziałem eksperymentalnie takie coś. Jednego dnia około godz. 12 ksenon bez przetwornicy został podłączony do napięcia i następnego dnia około 14 jak weszliśmy na laboratoria żarnik świecił (tez byłem zdziwiony) nie bił pełną mocą ale i tak świecił intensywnie.
o
olinek2
Forumowicz

Post autor: olinek2 »

Wytłumacz to w sposób fizyczny, bo mi jakoś ciężko :) bez zjonizowania silnego nie jesteśmy w stanie utworzyć plazmy...
Awatar użytkownika
Wyplosz
Forumowicz
Auto: TOLEDO 1M
Model: AGZ

Post autor: Wyplosz »

bartekmk, ja mam blue vision i diody to widoczność jest dobra nawet podczas deszczu, polecam ten zestaw jak najbardziej
- Miałeś kiedyś marzenia ??
- Tak miałem zostać kierowcą rajdowym
- I co ?
- I zostałem piratem drogowym :D
Awatar użytkownika
pushq
Forumowicz

Post autor: pushq »

To ja tutaj tak gwoli ciekawostki umieszczę pewne skany gazety. Ostatnio kupiłem Auto-Świat poradnik i akurat był tam test żarówek. Myślę że przyda się to komuś przy wyborze :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
m
michal191089
Forumowicz

Post autor: michal191089 »

Siema
ja mam pytanko tego typu czy w waszych Tolkach 1L macie również żarówki do "długich" i mijania te same H1? bo ja mam identyczne i tu i tu założone co mnie zaciekawiło. czy coś było po prostu przez poprzednika grzebane czy to jest tak już z nimi ?
ps. szukałem u wujka google jakie dokładnie wchodzą do toledo I 1997r ale nic ciekawego i konkretnego nie mogłem znaleźć dlatego tu rzucam pytankiem.
'.. i nikt nie zabierze mi uśmiechu z pyska, bo keep it smile i tak jak w Ameryce, czyli z uśmiechem za***alać przez życie..'
Awatar użytkownika
Maestro_86
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Post autor: Maestro_86 »

michal191089, Raczej nie możesz mieć obu H1 bo by Ci świeciły tak samo (mijania jak drogowe), a inni użytkownicy dróg by Cię zlinczowali :-P
Fuck false, true love, and enjoy life ! ;
Moja Seacina :) http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=4758
I Audiczka... http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=7432
m
michal191089
Forumowicz

Post autor: michal191089 »

no tak właśnie jest, dokładnie tak jak mówisz kolego :D dlatego to mnie zaciekawiło i tam zaglądam a tu zonk. tzn może nie mijania jak drogowe a drogowe jak mijania ;) do świecą tak jakby nie świeciły prawie na 1 metra w ziemię i nie da się ich podkręcić ani nic. i wydaje mi się że to poprzednik coś dziwnego z tym zrobił bo są identyczne H1 i tu i tu wsadzone. i chyba muszę to jakoś przerobić teraz.
'.. i nikt nie zabierze mi uśmiechu z pyska, bo keep it smile i tak jak w Ameryce, czyli z uśmiechem za***alać przez życie..'
B
Bartosz_n
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9.TDI

Post autor: Bartosz_n »

Słuchaj ale ja też posiadam obie żarówki H1 i nie rozumiem o co Ci chodzi z tym słabszym oświetleniem przecież drogowe na pewno święcą ci lepiej niż mijania.
ODPOWIEDZ