woyti93 pisze:Na leonclub.pl cztałem jak można użyć dodatkowo przekaźnika od pompy żeby nie stracić przeciwmgielnych tylnych:
Ale przecież Tym sposobem co opisał kajtek110, nie tracisz przeciwmgielnych... Po to właśnie masz żarówke dwuwłóknową. A przekaźnika możesz uzyć owszem ale żeby mieć w nich jesszcze dodatkowo światła stop, ale to już grubsza zabawa.
Ja chcialem zrobic cos podobnego, tylko ze swiatalami cofania, zeby miec taki jakby dlugi kierunkowskaz, ale niestety nie znalazlem sposobu zeby gdzies to swiatlo cofania przeniesc.
pushq pisze:Ja chcialem zrobic cos podobnego, tylko ze swiatalami cofania, zeby miec taki jakby dlugi kierunkowskaz, ale niestety nie znalazlem sposobu zeby gdzies to swiatlo cofania przeniesc.
no tu będzie problem bo kierunkowskaz musi być pomarańczowy... musiałbyś dwie żarówki wstawiać. Chyba gra nie warta świeczki...
pushq pisze:Ja chcialem zrobic cos podobnego, tylko ze swiatalami cofania, zeby miec taki jakby dlugi kierunkowskaz, ale niestety nie znalazlem sposobu zeby gdzies to swiatlo cofania przeniesc.
no tu będzie problem bo kierunkowskaz musi być pomarańczowy... musiałbyś dwie żarówki wstawiać. Chyba gra nie warta świeczki...
No wiem wlasnie...myslalem jeszcze zeby rozwiazac to w podobny sposob jak swiatla postojowe w przednich lampach, ale nie wiem czy efekt zrekompensuje mi naklad pracy do tego potrzebny ;p
kornat pisze:A może ktoś podpowie jak przepuścić kabel przez tą gumową przelotkę. Dziś godzinę walczyłem aby przepuścić i dochodzi do tego zwężenia i koniec.
Najlepiej pierw ją wyczyścić z tego **** kleju od taśmy, później jakiś silikon w sprayu i przejdzie bez problemu.
kornat pisze:A może ktoś podpowie jak przepuścić kabel przez tą gumową przelotkę. Dziś godzinę walczyłem aby przepuścić i dochodzi do tego zwężenia i koniec.
OMEGA pisze:Najlepiej pierw ją wyczyścić z tego **** kleju od taśmy, później jakiś silikon w sprayu i przejdzie bez problemu.
Chyba to nie przejdzie, bo nawet fabryczna wiązka nie chce się przemieścić
Maestro_86 pisze:UUUuuuuuuu widzekornat, że grubszy mod się kroi
A tam grubszy, docelowo miało być aby wraz z pozycyjnym prawym/lewym w błotniku zapalała się odpowiednia w klapie.
Mi się udało bo miałem kabelek tam przerwany, teraz bez problemu mogę gumę przesuwać.
Trzeba było deczko siły ( z wyczuciem) ale poszło, tą izolacje trzeba też odkleić.