Brzęczyk - czy jest możliwość ściszenia?

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
m
mark_cnk
Forumowicz

Post autor: mark_cnk »

Witam
Pytanie jak w temacie, czy jest możliwość ściszenia tego pikania co pojawia się m.in przy rezerwie czy gdy kończy się płyn, klocki itp? Ew. czy można to jakoś wyłączyć, chociaż wolałbym tylko ściszyć. Jak jeździłem np Passatem czy Audi a4, a3 to tam jest to jakoś łagodniejsze i nie straszy wszystkich pasażerów.
Ostatnio zmieniony 02 lis 2011, 19:24 przez mark_cnk, łącznie zmieniany 1 raz.
o
olinek2
Forumowicz

Post autor: olinek2 »

Rozbierz licznik i plastrem zaklej buzzera :)
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Dolej paliwa, płynu i wymień klocki. Powinno go przyciszyć.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
m
mark_cnk
Forumowicz

Post autor: mark_cnk »

DzieX pisze:Dolej paliwa, płynu i wymień klocki. Powinno go przyciszyć.

Kolego co do klocków to mam nowe dałem tylko przykład, a rozumiem, że Tobie się nie zdarza że wyjeżdzisz paliwo do rezerwy? Nigdy Ci się płyn nie skończył? Ja np troche jeżdżę i zazwyczaj wyjeżdżam paliwo do rezerwy (na rezerwie w trasie idzie zrobić około 100km), płynu też dosyć sporo używam, zresztą z płynem to jest tak, że w zbiorniczku jeszcze prawie litr a on daje już o sobie znać, kontrolka zapala się i gaśnie zwłaszcza po dziurach.

Zresztą pytanie było czy jest możliwość przyciszenia, a nie jak zapobiegać pikaniu.
Awatar użytkownika
tomektak
Forumowicz

Post autor: tomektak »

...mnie ten buzzerek też wkur...a jak mi juniora budzi podczas podróży, ale żeby go od razu zciszać...
Było
Obrazek
Jest
Obrazek
Awatar użytkownika
Danielek.
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9

Post autor: Danielek. »

Mnie wku... przy odpalaniu gdy mam nie zapiete pasy,gdzie on sie dokladnie znajduje?
Moze dalo by sie wstawic potencjometr...
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Post autor: DzieX »

Kolego co do klocków to mam nowe dałem tylko przykład, a rozumiem, że Tobie się nie zdarza że wyjeżdzisz paliwo do rezerwy? Nigdy Ci się płyn nie skończył? Ja np troche jeżdżę i zazwyczaj wyjeżdżam paliwo do rezerwy (na rezerwie w trasie idzie zrobić około 100km), płynu też dosyć sporo używam, zresztą z płynem to jest tak, że w zbiorniczku jeszcze prawie litr a on daje już o sobie znać, kontrolka zapala się i gaśnie zwłaszcza po dziurach.

Od klocków mi nie zapiszczy bo mam zwykłe, a reszty pilnuje :-D Kontrole płynu można vagiem wyłączyć.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
g
guciek91
Forumowicz

Post autor: guciek91 »

Buzer jest z tyłu licznika wlutowany w płyte, jedynie można próbować go zakleić taśmą to coś go zciszy a jeżeli ktoś go ma wyrzucić całkowicie chętnie go przyjmę bo u mnie ktoś go wydłubał.
Była Nexia 1.5 8V 75KM ;)
Było Toledo 1L 2.0 8V 115KM automat !
Jest Toledo 1M 1.9 TDi 110KM :)
ODPOWIEDZ