Kupujemy Laptop/Netbook

Luźne gadki o wszystkim
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Kupujemy Laptop/Netbook

Post autor: Roxon40 »

Witajcie. Stoję właśnie przed dylematem co kupić. Początkowo chciałem Netbooka ACER ASPIRE ONE 722 lub słabszy 522.

http://pclab.pl/news47222.html mniej wiecej coś takiego

Byłem w RTV i gość mi powiedział że netbooki mulą nie da się na nich za bardzo ani pograć w jakieś słabsze gierki ani za bardzo obejrzeć filmów no więc zaczęliśmy szukać laptopa no i przypadł mi do gustu parametrowo taki sprzęt

http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netboo ... bhtml#opis

Później skontaktowałem się z siostrą, która posiadała takowego Netbooka formy ACER ASPIRE ONE D250 i powiedziała że jest z nim wszystko ok nie muli nie wiem jak z grami. I teraz nie bardzo wiem co zrobić.

Bo:
ma mi to służyć w trasie, nie potrzebuję mega parametrów do gier bo jak będę stał i się nudził to pograć trochę w jakieś proste gry, obejrzeć jakiś film, żeby podłączyć zewnętrzny GPS, wifi w standardzie b/g/n, i przede wszystkim bateria ma trzymać jak najdłużej.

Ktoś z was zna się na tym jest w stanie coś sensownego doradzić.
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Kupujemy Laptop/Netbook

Post autor: Sony »

Roxon40, wg mnie Acer w zupełności Ci wystarczy na Twoje potrzeby, a sprzedawca wciska Ci kit aż miło, żeby tylko więcej kasy na Tobie zarobić.

Sony jest oczywiście lepszy, bo ma pojemniejszy dysk, więcej pamięci RAM, wydajniejszy procesor, a także lepszą grafikę. Jednak cena też jest większa przez to.

Gadanie, że sobie ten Acer nie poradzi z filmami to jakieś nieporozumienie. Zna się ten sprzedawca jak ja na historii starożytnej japonii ;)

Tu masz fajny test tego Acerka -> http://www.chip.pl/testy/notebooki/netb ... re-one-722
d
dude88pl
Forumowicz

Kupujemy Laptop/Netbook

Post autor: dude88pl »

Również polecam ci acera mam laptop tej firmy i ma już 3 lata przeszdł naprawde dużo (łącznie z upadkami :-P ) i działa dzielnie dalej :-P

A jeśli rzeczywiście uznasz że za słaby jest acer to może zerkniesz na to http://allegro.pl/nowy-lenovo-s205-amd- ... 43227.html
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

Kupujemy Laptop/Netbook

dude88pl, ten Lenovo co podałeś to taki nieodbiegający zbytnio od oryginału zamiennik Sony w tańszej wersji hehe ;)
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator

Kupujemy Laptop/Netbook

No właśnie oglądałem i byłem nawet zdecydowany na niego no ale właśnie ten sprzedawca mnie trochę zaniepokoił no więc postanowiłem sprawę przemyśleć a z tego co wiem to 722 wcale gorszych parametrów niema aż tak

http://allegro.pl/acer-aspire-one-ao722 ... 51066.html

Zauważyłem że jest kilka konfiguracji
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

Kupujemy Laptop/Netbook

Roxon40, ta konfiguracja co zapodałeś przed chwilką jest świetna! Bierz tego Acerka i się nawet nie zastanawiaj :)
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator

Kupujemy Laptop/Netbook

dude88pl, Też mam jednego Acera i też jestem zadowolony więc brałem po uwagę Acera znów ale sprzedawca mnie trochę zbił z tropu ale widzę że dobrze że trzymałem się pierwotnej wersji bo właśnie chciałem ACERA ASPIRE ONE 722 prawie to samo co ten SONY, co mi sprzedawca proponował a 600 jestem do przodu jak nic.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

Kupujemy Laptop/Netbook

Roxon40 pisze:prawie to samo
Zapamiętaj, że prawie robi dużą różnicę ;) To 600zł dopłacasz za lepsze parametry i bardziej cenioną markę.
s
szymekgd
Forumowicz

Kupujemy Laptop/Netbook

Post autor: szymekgd »

Sony pisze:dude88pl, ten Lenovo co podałeś to taki nieodbiegający zbytnio od oryginału zamiennik Sony w tańszej wersji hehe ;)

Lenovo to ibm wykupiony przez chinczykow, mam i polecam, poprzednio mialem 3y lata acera, tez pancerna konstrukcja, ale moim padly zawiasy i taniej bylo kupic nowego lapa.
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Model: ASV++

Kupujemy Laptop/Netbook

Post autor: bartekmk »

zastanów sie czy na pewno chcesz netbooka.. wiadomo że zwykly laptop mniej poręczny, cięższy ale jak wozisz go w aucie to co za różnica. ogladanie filmu na takim malym gownie to zadna przyjemnosc. do tego ładowarka samochodowa i gitara.
ODPOWIEDZ