[ALL] Przyciemnianie szyb

Czyli szeroko pojęte modyfikacje naszych aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV++

Post autor: bartekmk »

seryjne mają 75% chyba albo nawet 70% więc nie ma sensu nic naklejać jak sie chce żyć w zgodzie z policją, aczkolwiek z czarnymi szybami z przodu autko wyglada dużo lepiej wg mnie niz z samym tyłem.
Awatar użytkownika
NaiLer
Forumowicz

Post autor: NaiLer »

no to świetnie, czyli możn przyciemnić szybe tylną i tylne boczne:) Niedługo sie za to wezme, bo zrezygnowałem z HID'ow ze względu na soczewki i autopoziomowanie lamp :)
Obrazek
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

bartekmk, zabrali dowodzik i delikwent dostal zakaz dalszej jazdy, dla mnie to jednoznaczne z laweta, oprocz szyb byl byl za glosny wydech, wiec moze to byla "kara" za caloksztalt?

bart111, a czy ja ja komus sprzedaje? Nie wiem jaka przepuszczalnosc posiadaja szyby samochodowe w zakresie swiatla widzialnego (nie UV), wydaje mi sie, ze jest wyzsza, nie sadze tez, ze naklejenie dodatkowej foli to zwykle "dodawanie" kolejnych wartosci, ale bardziej skomplikowane dzialanie arytmetyczne.
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Model: ASV++

Post autor: bartekmk »

wiem ze zakaz dalszej jazdy jest w przypadku braku ubezpieczenia, za wydech, szyby, jakieś niebieskie żarówki czy inne gadżety zabierają dowód i dostajesz kwitek. przynajmniej zawsze w uwaga pirat tak robili ;)
s
szymekgd
Forumowicz

bartekmk, piszemy o tym samym programie, przynajmniej dwa razy widzialem jak dawali zakaz jazdy za wymienione przez Ciebie pierdolki, a raz gosciu mial wybor: wymienia na miejscu zarowke, albo zakaz. Policja ma 7 dni na dostarczenie dowodu do urzedu, wiec zeby jezdzic po szybkim zrobieniu przegladu, potrzebny jest kwitek od policji.
Awatar użytkownika
bart111
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASZ

Post autor: bart111 »

bartekmk pisze:wiem ze zakaz dalszej jazdy jest w przypadku braku ubezpieczenia, za wydech, szyby, jakieś niebieskie żarówki czy inne gadżety zabierają dowód i dostajesz kwitek. przynajmniej zawsze w uwaga pirat tak robili ;)

A ja jak ostatnio oglądałem pirata to zatrzymali kolesia za głośny wydech w motorze. Dowód zabrali, kwitek wydali i do kolesia że nie ma dalszej jazdy, a kolo jak tylko wyszedł z suki to kask na łeb i szykował się od razu do dalszej jazdy ;)

Sorry za OT ;-)
Obrazek
p
powe88
Forumowicz
Model: 1.6 SR

Post autor: powe88 »

szymekgd pisze:powe88, ciekawe rzeczy piszesz, w zeszlym tygodniu w tvn turbo widzialem jak policjant zmierzyl przepuszczalnosc przednich bocznych szyb i z dialogu z delikwentem wynikalo, ze musza miec powyzej 70% (chyba), nie mialy i gosciu musial zamowic lawete...

Przeczytaj jeszcze raz uważnie ze zrozumieniem co napisałem. Ja tego nie wymyśliłem :-P Takie jest prawo o ruchu drogowym. Z lawetą to chłopaki bardzo przesadzili na pokaz akcja była zrobiona moim skromnym zdaniem.
s
szymekgd
Forumowicz

powe88, przeczytalem, dokladnie to samo jest napisane na aukcjach folii i jak dla mnie przytoczone przepisy zakazuja ograniczania pola widocznosci w obrebie 180st czyli odpada szyba przednia i przednie boczne, wiec mozna czy nie?

ps dlaczego na pokaz, jakby nie patrzec jest to zagrozenie dla ruchu i hak na policjanta w razie donosu.
p
powe88
Forumowicz
Model: 1.6 SR

Post autor: powe88 »

Nie można przyciemniać przedniej i przednich bocznych szyb!

szymekgd Miałeś kiedyś zabrany dowód rejestracyjny ? Ja miałem nie jeden raz :-/

*Przyciemnione szyby przednie i głośny tłumik
*Pęknięta przednia szyba
*Za mały bieżnik na oponie

I to każdorazowo osobno więc 3x mi zabrali:) :evil:
s
szymekgd
Forumowicz

powe88, z przytoczonych paragrafow to dla mnie jasno wynika, tylko, czemu gosciowi zmierzyl przednie szyby i mowil, ze mala przepuszczalnosc...widac, ze TV klamie ;)
ODPOWIEDZ