pushq pisze:kri591 napisał/a:
pushq napisał/a:
Rozebrałem dzisiaj pilota, i ze środka wyleciała mi jakaś część. Czy ma ona jakiś wpływ na działanie pilota i brak możliwości jego zaprogramowania? ewentualnie czy moglby ktos rozebrac swojego pilota i pokazac gdzie sie u niego ta czesc znajduje?:
To jest trymer i służy do ustawienia odpowiedniej częstotliwości a powinien znajdować się w miejscu zaznaczonym na zdjęciu:) Pozdrawiam
Obrazek
Dzieki wielkie,
ale tu sie pojawia pytanie. Czy po przylutowaniu tej czesci da sie normalnie zsynchronizowac pilota?
Wątpliwa sprawa żebyś to domową lutownicą zrobił przepalisz szybciej ścieżki na płytce i do kosza pójdzie pilot. Lepiej głowy sobie nie zawracaj bo mało prawdopodobne żeby go uratować ja na alledrogo znalazłem - pilot scyzoryk 3 przyciski 433mhz + grot + imo pastylka czysty + seat emblemat za 169zł wiec kosztów dużych nie masz i pilot nowy bajer scyzoryk:)
A żeby dobrać odpowiedni pilot do swojego modelu komfortu musiałem przeczytać bardzo dużo postów na 4 forach gdzieś dodałem informacje chyba na tym forum więc poszukaj żebyś nie naciągał się na koszta przesyłki.