Zazwyczaj zaczna sie od małego kamyczka a później pękniecie postępuje własnie przez cała szybe... Kumpel mial taki przypadek w Oplu Vectrze B że podczas mycia samochodu w lecie polał wodą na szybe i zrobilo chrup i pękniecie z góry na dół...
ja ostatnio doliczyłem się 5 odprysków ale od kilku miesięcy nic się z nimi nie dzieje więc czekam. Kasę na szybę w razie systematycznie odkładałem więc jest
Gdy pojawi sie odprysk to słyszałem ze trzeba wypełnic chyba w ciągu jednego dnia czy jakos tak bo poźniej naleci tam brudu i tego sie nie da dobrze wypełnic...
Kitaj pisze:Gdy pojawi sie odprysk to słyszałem ze trzeba wypełnic chyba w ciągu jednego dnia czy jakos tak bo poźniej naleci tam brudu i tego sie nie da dobrze wypełnic...
Ja ostatnio wypełniałem u siebie odprysk+zaczęła szyba trochę pękać przy odprysku, który był już za poprzedniego właściciela (samochód kupiłem dwa tygodnie temu). Po wypełnieniu nie ma śladu, ale faktycznie jeśli zbierze się syf w dużym odprysku/pęknięciu to ślad zostanie.
Alicante pisze:Też mam 2 odpryski na szybie, zastanawiam sie czy będą sie w zimie rozszczepiać od mrozów, czy lepiej jakoś to wcześniej wypełnic "dmuchajac na zimne"
Alicante najlepiej wypełniać jak najszybciej to co już jest i nie czekać jak całkiem coś pierdyknie
Panowie spotkał się ktoś z opiniami o szybach nowych z allegro w połowie ceny zamiennika z nord glass niestety nie podam linka bo mam problem wieczorem żeby wejść na allegro a co dopiero zalogować się Szyba z Leszna za 200 zł + 55 za transport
Mi zalozyli z ubezpieczalni szybe nord glass rzekomo sie nie nie rysuja ale wiadomo ze przy cenie 200zl jest to kit,mam ja poltora miesiaca i narazie nie zauwazylem rys,zobacze co bedzie pozniej.
Próbowaliscie załątać te odpryski tymi zestawami naprawczymi z allegro? Ja mam 2x małe od lat, ale zaczynją rosnąć pajączki i mysle zeby to wypełnić klejem, jeszcze przed zimą.