założyłem taki sam hak ,tak odkręcasz belkę wzmacniającą i w to miejsce wkładasz h ak, są fabryczne otwory zaślepione czymś na wzór taśmy,sam montaż nie jest skomplikowany dasz rade sam.
Dzisiaj zamontowałem hak, ale nie miałem już czasu żeby podpiąc elektryke. Możecie mi napisac jakie są kolory kabli (kierunkowskaz, stop, itd) w naszych tolkach ? Bo musiałbym podpiac się do każdego kabelka osobno a nie chcę za bardzo siedziec ponad godziny nad rozkminianiem który kablek jest od czego
smoczo pisze:słyszałem że w lewej lampie jest wejście do podłączenia haka i dzwoniłem do ASO i za taką kostkę z kablem zarządali 280zł. Czy można kupić samą wtyczkę? Jeśli nie można kupić, czy można wpiąć się bezpośrednio w kable które dochodzą do lampy?
Kostka taka służy do podłączenia haka w systemie modułowym.Po problemach z prądem w całym samochodzie spowodowanymi przez pseudo monterów haków którzy wpinają sie w kostki inaczej haka nie podłącze dodam że samochód to MB sprinter 313CDI 2004r hak zamontowany w polsce w połowie 2006r cały czas problemy z masą w lewej lampie i brakiem świecenia wąsa obrysowego zamontowanego w tylnym kle zderzaka.W sierpniu tego roku awaria komputera spowodowana zwarciem w tylnej lampie na szczęście usunięta za małe pieniądze auto od montażu haka przejechało 440 000 km.
Jeden jest z modułem drugi bez i nie wiem teraz który mam kupić, z tego co doczytałem to różnica jest taka że jak mam moduł can bus to muszę wziąć ten ciut droższy. Proszę o pomoc Pozdrawiam serdecznie
Witam, zakupiłem z modułem Mam pytanie odnośnie podłączenia na te jstronie http://www.przyczepy-malikow.pl/schematy.php Jest schemat podłączenia i nie bardzo wiem co oznacza to i gdzie to znaleźć :