jakub_bb pisze:ja potrafie wlac po wybiciu odpowietrzajac srednio 10-11L wiecej i w ten sposob do baku 55L wchodzi 65L bez zadnego problemu
a powiedz mi kolego te 55litrów to liczysz do pierwszego odbicia pistoletu czy drugiego ?
Bo mam taki problem ze intertesuje mnie ile paliwa wchodzi do Tolka do pierwszego odbicia pistoletu... chodzą takie słuchy ze ok 50litrów ... i chciałem to potwierdzić
Lanie pod korek w xsarze 2.0 HDI skończyło się awarią pompy paliwa zatopionej w zbiorniku także byłbym ostrożny w benzynkach bo nie wiem jak jest w nowszych dieslach a ja nie mam
Jezdzac ok. 75% w miescie, 25% to 1a dluzsza trasa, z tankowania wyszlo 6,1l, wg. komputera 5.9l, chyba musze przyjrzec sie temu blizej, bo to calkiem spory wynik...
Kupiłem niedawno Tolka na alusach 17 i oponach 225/45/R17 - wygląd super, ale co z tego jak spalanie duże.
Po pierwszych moich obliczeniach wychodzi, że spalanie (80% miasto ) wynosi 8,8L /100KM i wydaje mi się to trochę dużo. Z opisów spalania powinien palić ok 6,8 L, dlatego proszę o opinię tych którzy mają porównanie w spalaniu na oponach 195/65/R15 a 225/45/17
Jeśli to spalanie jest spowodoane szerszą oponą to dopłacam 100 zł miesięcznie do paliwa.
Zastanawiam się nad przejściem z powrotem na oryginalny rozmiar 195/65/R15, no chyba że wam na 225/45/R17 Tolki palą mniej, chętnie poznam wasze rezultaty.