Poduszka skrzyni biegów,ale to nie ona może być problemem tylko śruba,która ją mocuje od góry po prostu się odkręciła albo wyrobiła (wytarła,bo na utlenienie się gwintu masz za młode auto)
Panowie w weekend wyjąłem wahacze i wymieniłem sobie wszystkie tuleje. Problem w tym, że teraz podczas jazdy słychać głuche buczenie z przodu Czy możliwe, że po lekkim szarpaniu odezwał się któryś przegub? A może trzeba by zbieżność sprawdzić? tylko, że przecież nie ruszałem drążków kierowniczych...
Koledzy, pojawił się u mnie problem z trzeszczeniem w prawym przednim kole. Objaw jest w zasadzie tylko przy skręcie w lewo, jednak zauważyłem że czasem pojawia się również podczas jazdy na wprost przy wyższej prędkości i puszczeniu gazu. Jakiś czas temu wymieniałem łożysko jednak odgłos dochodzący był wtedy inny.. Wiem że do wymiany mam końcówki drążków tak wyszło na diagnostyce. Co to może być ??
szymekgd też tak obstawiam. Dzisiaj rano podniosłem jeszcze samochód i sprawdziłem łożyska - są ok. Podjadę na sprawdzenie zbieżności chyba że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł
Koledzy jak skręcam kierownicą to słyszę jakby guma trzeszczała z okolic maski, dobrze obstawiam, że to poduszki na amortyzatorach? trzeba je wymieniać czy na razie dać sobie spokój puki nic mi nie puka w zawieszeniu?
koledzy przy jeździe po nierównościach słychać stukanie w lewym przednim kole, w trakcie jazdy czuć delikatnie że auto faluje, ale najlepiej to czuć przy zjeździe z krawężnika czuć że auto dopiero przy 3 bujnięciu się uspokaja. czy to zawieszenie? mi się wydaje ze na pewno