wcześniej w tym wątku pisąłem o moich problemach z klimą... obawy to po rozgrzaniu silnika i szczególnie w korkach przestawała chłodzić oraz wentylatory się włączały i wyłączały przez co skakały obroty. Usterka dotyczy głownie silniki diesla ARL ale innym też sie zdarza. Diagnoza : popsuty pierwszy bieg w obu wentylatorach przez co włączały sie od razu na drugi co powodowało skoki obrotów... ogólnie jak sie włącza klimatronik to wentylatory powinny od razu chodzić na I biegu jeśli nie chodzą to prosta sprawa do wymiany lub kolega z forum leona (oczkolek) naprawia orginały. Ja kupiłem zamienniki i trochę żałuje bo są źle wyważone i trochę trzęsie w samochodzie ale dam org do naprawy i zamienie. P.S po wymianie klima chłodzi jak powinna...
Pozdro
"I wtedy Bóg stworzył Toledo i uznał że było piękne"
Z dnia na dzień przestała działać tzn chłodzić. Włączając klimę gwiazdka jest na wyświetlaczu ale sprężarka się nie uruchamia i nie chłodzi...
Co to może być?!
W ścianę grodziową po stronie pasażera wchodzi taka czarna puszka a zniej wystaje kostka wypnij, przeczyść i wepnij ponownie wtyczkę. Jeżeli to nie pomoże trzeba będzie wyciągnąć aku i pod nim jest sterownik i tam również przeczyścić styki.
Z dnia na dzień przestała działać tzn chłodzić. Włączając klimę gwiazdka jest na wyświetlaczu ale sprężarka się nie uruchamia i nie chłodzi... Co to może być?!
Pomocyyyyy
Pozdrowionka
Po włączeniu klimy do sprężarki nie dochodzi prąd czy masa już nie pamiętam.
Co to może być????