Ten mechanik chce Ciebie skroić. Za 300PLN to można sobie kompletną półoś z przegubami kupić (oczywiście używaną z gwarancją rozruchową). Ja w tym roku wymieniałem przeguby wewnętrzne (firmy SPIDAN) i mechanik kupił je ze swoim 30% rabatem za 160zł/szt, bez rabatu kosztuje max 180-200zł (zewnętrzne kosztują podobnie). Czyli chyba mechanik robi Ciebie w trąbę. Ja za wymianę 2 przegubów + robicizna zapłaciłem 420zł (2x160 + 2x50)
Co do tulei wahacza, to też masakra. U mnie kosztuje robocizna w granicach 50zł + 50zł zbieżność. No ale może w Mazowieckim mechanicy inaczej się cenią, ale części w Wawce powinny być tańsze niż u mnie, bo właśnie z Wa-wy są do nas ściągane.
Ps. Właśnie sprawdziłem w Inercarsie. Przegub Spidan wew 180zł, zew 199. Co do tulei whacza, to sprawdziłem, że kompletny wahacz można kupić za 150PLN, same tuleje 20-30zł
To jest normalny sklep z częściami w Olsztynie i wcale nie najtańszy. Kupuję tam, bo tylko tam mój mechanik ma na różne części nawet do 30% zniżek na kartę stałego klienta.