Seat Toledo 1L VS Suboru Forester turbo (w drodze na wesele)

Czyli kogo objechaleś, a kogo nie.
Awatar użytkownika
Ferbi
Forumowicz

Post autor: Ferbi »

No wiec tak , stoję jako pierwszy przed rondem na prawym pasie do jazdy na wprost i czekam na zielone , na lewym pasie stał autobus (nic nie był widać) dostałem zielone patrze autobus rusza (myślę autobus ruszył znaczy ze wolne i można jechać) naglę autobus wyhamował ja miałem tak z 20% maski już za autobusem i bum zerowa widoczność zero czasu na reakcje .Na szczęście koleś odrazy przyznał ze to jego wina(zresztą na rondzie są 4 kamery jedna zaraz nad miejscem zdarzenia i na dodatek jeszcze miałem 4 świadków w aucie ) ,chciałem pójść mu na rękę i spisać papiery itp. okazało się ze koleś nie ma papierów od ubezpieczenia (niby opłacone ale...) zaproponował 200 na zderzak (nie miałem zamiaru iść na coś takiego) i skończyło się na jego nieszczęście policją. Przyjechała policja no i standard (kto kierował subaru a kto toledo ,jak to się stało skąd pan jechał pan gdzie jechał )od razu subaru zostało skazane :P teraz pozostaje tylko czekać na opinie lakiernika i rzeczoznawcy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2011-08-06, 19:49 ]
a właśnie po stłuczce przy hamowaniu sciąga lekko na lewo co może być powodem
5l/100KM cykl miejski :D
G
GangstaMarc

Re: Seat Toledo 1L VS Suboru Forester turbo (w drodze na wes

Post autor: GangstaMarc »

Ferbi pisze:a właśnie po stłuczce przy hamowaniu sciąga lekko na lewo co może być powodem

Wybujała wyobraźnia... Przed stłuczką pewnie też tak było tylko nawet nie zwracałeś na to uwagi. To tylko taki "prztyczek w nos" więc nic się nie mogło stać.

Tak czy inaczej ładne wesele :-? Współczuje
Awatar użytkownika
Ferbi
Forumowicz

Re: Seat Toledo 1L VS Suboru Forester turbo (w drodze na wes

GangstaMarc pisze:
Tak czy inaczej ładne wesele :-? Współczuje

Ja tylko za szofera robiłem miałem zawieść rodziców i ciotkę z wujasem powrocik do domu i kole 4-5 nad ranem miałem ich odebrać
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Ferbi, no to już wiem o jaki dzwonek chodziło :/ Współczuję, ale tragedii nie ma, więc oby jak najszybciej Tolek był pełnosprytny :)
Awatar użytkownika
Roxon40
Moderator
Auto: Renault
Model: Laguna III 2.0 140KM PB

Post autor: Roxon40 »

Tu się zamaluje tam się wyklepie i będzie gites :)
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
:diabelek: EcuProject :diabelek:
:one: Jest 140 KM i 195 Nm Pb :582:
m
mcsurf
Forumowicz

Post autor: mcsurf »

nie ma tragedii :) ale życzę więcej powodzenia niż ja miałem. W razie czego mogę pomóc radą co i jak załatwić
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM, 2000r
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV

Post autor: migacz1981 »

Podobne uszkodzenia do moich u mnie koszt naprawy wyniósł według alianz 4700 ale wartość auta 4200 więc szkoda całkowita pozostałość wycenili na 1700 więc 2400 do kiermany naprawa 600 a za reszte co tylko chcesz
Awatar użytkownika
Ferbi
Forumowicz

Hehe kolega mia stłuczkę poldkiem , poldek na papierze warty 1500 zł jedyne co się stało to zaczepy puściły po wycenie przez rzeczoznawcę dostał 700zł a następnie kopnął w zderzak zeby go naprostować i wkleszczył zaczepi i tyle , u mnie niestety cos takiego nie przejdzie bo zderzak ma powyrywane , popękane zaczepy i jest dość mocno pęknięty w dwóch miejscach
s
szymekgd
Forumowicz

Post autor: szymekgd »

migacz1981 pisze:Podobne uszkodzenia do moich u mnie koszt naprawy wyniósł według alianz 4700 ale wartość auta 4200 więc szkoda całkowita pozostałość wycenili na 1700 więc 2400 do kiermany naprawa 600 a za reszte co tylko chcesz

Jaka szkoda calkowta, co ty gadasz? Przeciez nie naruszona jest rama i poduszki pewnie tez nie wysrzelily.
G
GangstaMarc

Post autor: GangstaMarc »

szymekgd, przecież nie zależy co poszło tylko na ile to wycenią i jaki to będzie % wartości auta.
ODPOWIEDZ