[ALL] Bagażnik

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dominik
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

[ALL] Bagażnik

Post autor: dominik »

mam taki problem: nie łączą mi kable co idą z karoserii do klapy bagażnika. Efekt jest taki że świeci kontrolka od świateł przeciwmgłowych tylnich i nie ma światła w bagażniku i na klapie. poruszałem trochę tym kablem i jakoś ustawiłem że jest ok no ale trzeba to zrobić. pytanie moje jest takie: Co mam zrobić z tą gumą co jest na kablu? bo nie dałęm rady jej nawet przesunąć żeby rozciąć tą izolacje i dostać się do kabli. Doradźcie czy ciąć tą gumę czy macie jakiś patent?

I jeszcze takie pytanie. Jest opcja że jeżeli coś nie łączy to zamek w bagażniku działa tylko w jedną stronę tzn tylko otwieranie?

[ Dodano: 2010-11-06, 21:28 ]
problem rozwiązany, światła w klapie świecą. Przerwał się brązowy kabel( prawdopodobnie masa) i przetarła się izolacja, chyba biało fioletowy. Lutownica, nożyk, rurka termokurczliwa, zapalniczka, 2 pary rąk i wsio gra..... i świeci :)
m
marcopolo37
Forumowicz

cz bagaznika toledo 1M

Post autor: marcopolo37 »

witam , przy otwieraniu cz z pilota otwiera mi bagażnik,czy można to zmienić,żeby nie otwierał bagaznika?
Awatar użytkownika
pampuch1
Forumowicz

[ALL] Bagażnik

Post autor: pampuch1 »

Witajcie. Mam problem ostatnio zaczeła mi świeic kontrolka od bagażnika ze jest otwarty i bez przerwy swieci sie lampa w bagazniku a on jest zamkniety.

Dzieki sony za linka :-)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

Post autor: Sony »

pampuch1, proszę bardzo :D

Na wstępie to ja bym sprawdził na Twoim miejscu czujnik w bagażniku czy wszystko z nim w porządku.

Mam na myśli tą końcówkę, którą zaznaczyłem na czwartej fotce w tym wątku -> viewtopic.php?t=854
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Model: 1.8 20V

[ALL] Bagażnik

Post autor: damian1231795 »

Siemka. Nie wiem czy w dobrym miejscu ale chciałem się zapytać co myślicie o otwieraniu klapy bagażnika z pilota tak jak w tym leonie?
http://www.youtube.com/watch?v=bBOAn-_tsPo&NR=1
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

damian1231795, nawet fajna sprawa jak się czasem idzie do auta i jest człek obładowany torbami. Jednak najlepiej jakby do tego jakiś zupełnie dodatkowy przycisk na pilocie był :)
G
GangstaMarc

[ALL] Bagażnik

Post autor: GangstaMarc »

Sony pisze: najlepiej jakby do tego jakiś zupełnie dodatkowy przycisk na pilocie był :)

jest...
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

GangstaMarc, ale mi chodzi o przeróbkę Naszego pilota :P
G
GangstaMarc

[ALL] Bagażnik

Post autor: GangstaMarc »

Sony, Ja przy Leonie mam dwa takie jak od Tolka i scyzoryk z zamykanie/bagażnik/otwieranie. Podejrzewam, że to Tolka też by podszedł. Niestety klapa mi się sama nie podnosi tak elegancko jak tutaj. Trzeba ręką podnieść. Chyba żeby jakiś siłownik dowalić mocniejszy.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Kontakt:

[ALL] Bagażnik

GangstaMarc, no z pewnością siłownik musiałby być konkretny i dałoby radę :) Swoją drogą ciekaw jestem czy podszedł by ten scyzoryk <zygi>
ODPOWIEDZ