Assistance

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
S
SebaR
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Assistance

Post autor: SebaR »

Witam. Wybieram się Tolkiem na wypad poza granice RP. Kierunek; Niemcy, Francja. Niestety nie mam AC jedynie opłacam OC.
Aby mieć spokojną głowę szukam jakiegoś pakietu Asisstance.
Ot moje pytanie:
Czy może ktoś coś polecić, kto miał już styczność.
Z góry dzięki.
Jedynie co namierzyłem ostatnio to "starter" filia ADAC w Polsce, chcą 199zł na rok.
d
dude88pl
Forumowicz

Assistance

Post autor: dude88pl »

http://www.pzu.pl/produkty/karta-pzu-po ... &viewMode=

ceny nie znam. wiem że kiedyś można było nawet na jakiś stacjach benzynowych nabyć ubezpieczenie podróżne....

[ Dodano: 24 Lipiec 2011, 01:13 ]
http://www.warta.pl/dynamic/common/Arty ... active=368 - na dole artykułu pisze że musisz posiadać u nich OC aby wykupić krótkoterminowy pakiet podróżnik.

w sumie podejrzewam że każdy ubezpieczyciel coś takiego posiada wystarczy zapytać agenta :-)
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Assistance

Post autor: tony »

zobacz u tego ubezpieczyciela co masz OC.
tutaj po 5s googlowania pod hasłem assistance europa masz na pierwszej pozycji:
http://www.axadirect.pl/ubezpieczenie-s ... tance.html
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
S
SebaR
Forumowicz

Assistance

Mam ubezpieczenie w MTU, oni nie udzielają pomocy w asisstance poza granicami kraju.
Jak prześledziłem dokładnie umowę to gościu który mi sprzedawał OC takie duże oczy robił (taki drobny niuansik wprowadzili w umowie ledwie do doczytania) wiec Asisstance w MTU se odpuściłem

Co do Asisstace to wiem jest tego multum na rynku, ale pytam również o doświadczenia. Na forach o Axa piszą koszmarne rzeczy. Oczywiście mam nadzieje że się mi nic na trasie stanie.
Samochód do drogi będzie po przeglądzie i przygotowany, ale wolałbym nie użerać się telefonicznie z konsultantem ubezpieczyciela iż samochód zepsuł się akurat na odcinku drogi którego oni nie obsługują i muszę liczyć na siebie. A oni po rozpatrzeniu wniosku i przedstawieniu odpowiednich faktur "może" zwrócą koszty poniesione. Takie numery są w Asisstancach na poziomie dziennym. Żyjemy w wesołym i dzikim kraju.
Także jeśli ktoś miał jakieś doświadczenie namacalne to proszę o info.

Zostaje jeszcze opcja wykupienia Niemieckiego ADAC na europe. Tylko nie wiem czy się da.
Awatar użytkownika
migacz1981
Forumowicz
Model: 1.9 TDI ASV

Assistance

Post autor: migacz1981 »

Najważniejszą rzeczą przy assistance jest wiek auta jeżeli masz starsze niż 10 lat to zapomnij,że ktoś ci je ubezpieczy ja na twoim miejscu wykupił bym w PZMot,bo oni mają z racji tego że są organizacją zrzeszoną umowy z blizniaczymi federacjami w krajach europejskich i to jest opcja pewna.Natomiast jeżeli twoje auto ma więcej niż 10 lat to pozostaje ci ubezpieczenie w M-banku,które nie jest przypisane do konkretnego auta tylko do ciebie jako kierowcy i działa nawet jakbyś prowadził przedwojennego mercedesa tylko nie wiem czy jest ważne za granicą. A tu masz linka http://info.mbank.com.pl/indywidualny/ubezpieczenia/auto24h/
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Model: ASV++

Assistance

Post autor: bartekmk »

jechałem passatem z 95 roku, wykupiłem ubezpieczenie w warcie za ok 100 zł chyba no i na moje nieszczęście skorzystałem z niego. wyjezdzając z chorwacji (ok 1200 km) urwało sie koło pasowe po 3 km. po telefonie do ubezpieczalni w pół godziny przyjechała laweta. przewóz do 400 km co wychodziło jakies 80km przed granicą chorwacką, ale udało sie przekonać chorwata żeby przewiozł nas na najbliższy parking w słowenii a dalej radzcie sobie sami. takze wniosek prosty, ubezpieczenie ch*ja WARTe..
d
dude88pl
Forumowicz

Assistance

Post autor: dude88pl »

W mbanku na miesiąc kosztuje to 15zł :-P nękali mnie właśnie tym assistance ostatnio wydzwaniając w godzinach kiedy śpie :-D Z TEGO CO PAMIĘTAM DZIAŁA ONO W CAŁEJ EUROPIE i jest przypisywane kierowcy tak jak pisał kolega migacz1981, niewiem tylko czy nie musisz być klientem tego banku..
Seat Toledo II 1,8 20V Signo + LPG 2003r.
Obrazek
S
SebaR
Forumowicz

Assistance

Dzięki za link to MBanku. Widzę że tu jest z podziałem na miesiące. Przestudiuje jeszcze warunki umowy i będę działał.
ODPOWIEDZ